2010-06-12 17:01:51• hírek • Szatmár.ro

Államtitkárok a megyében

Szombaton Haschi András, Gáti István, Balogh Sándor tartott megbeszélést a polgármesterekkel.

A Mezőgazdasági Minisztérium államtitkára, az államtitkári rangban lévő kormányfőtitkár-helyettes, valamint az ugyancsak megyei származású Romsilva-igazgató elsősorban azért találkozott az RMDSZ-es megyebeli elöljárókkal, hogy a különféle támogatásokról tartson tájékoztatót a számukra.

Haschi András Szatmárnémetiben született, és azon ritka kormánytisztviselő, akinek a gyakorlatban is sok köze volt a mezőgazdasághoz, hosszabb ideig a termelésben dolgozott. Kiemelte: a vidékfejlesztésre felhasználható 10 milliárd lejnek máig mindössze a 20,1 százalékát használták fel Romániában, márpedig 2013-ig a maradékot is el kellene költeni. Szó esett az önkormányzatok által megpályázott 322-es vidékfejlesztési pályázati kiírás nehézségeiről, a vidéki kisvállalkozóknak szóló projektlehetőségek részleteiről, a faluturizmusra elnyerhető összegekről.

Haschi részletesebben is beszélt a beindulás előtt lévő, erdősítési kiírástól, amelynek keretében mezőgazdasági területekre telepíthetők erdők, összesen 20 éves támogatás mellett. Több polgármester kérdezett közbe - elvégre ez volt a találkozó lényege.

Voltak, akik a mezőgazdasági társulásokat hátrányosan érintő rendelkezésekre hívták fel a figyelmet, mások a pályázatok stádiumairól érdeklődtek. Abban megegyeztek a felek: a jövőben nem akkor értesítik egy bizonyos projektről a Bukarestben lévő tisztviselőket a Szatmár megyei elöljárók, ha már baj van, hanem a benyújtáskor, hogy azt az illetékesek nyomon tudják majd követni. A találkozót az RMDSZ Szatmár megyei szervezete rendezte, az egybegyűlteket elsőként Csehi Árpád, tanácselnök üdvözölte.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: