2010-08-05 14:42:27• hírek • Szatmar.ro

Támogat az APIA!

A Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökség (APIA) 171,5 millió eurót fizet ki a 2009-es termelési támogatások, illetve elmaradások kiegyenlítésére a gazdáknak jövő héttől.

A támogatásokra kizárólag azok a termelők jogosultak, akik legalább egy, egy hektáros megművelt területtel rendelkeznek, s akik komoly figyelmet fordítanak a talajerózió elkerülésére, vagy a gyepterületek karbantartására. Az ügynökség kifizetéseinek összértéke a 270 millió eurót is meghaladja majd.

Ez az összeg a két fele oszlik. A kedvezőtlen adottságú területeken való 236.051 gazdának 57.026.328 eurót fizetnek ki, az agrár-környezetgazdálkodás területéről pedig több mint 990.000 gazda részesül a támogatásban, összesen 185.206.134 euró értékben.

Az országos költségvetésből a pénzügyminisztérium 165 millió lejjel támogatja az APIA 2009-es területalapú támogatásainak kifizetését, amelyek a hegyvidéki, kedvezőtlen adottságú területek (LFA) után járó kiegészítésekre, valamint az agrár - környezetgazdálkodásra vonatkoznak. Tánczos Barna, Mezőgazdasági minisztérium államtitkára elmondta, végre sikerült a pénzügyi szaktárcával közös megoldást találniuk. „Várhatóan már pénteken megkapjuk ezt a kiutalást, amely több mint 570 millió lej értékű uniós támogatás lehívására ad majd lehetőséget. Ezzel a pénzösszeggel pedig, a 2009-es támogatások kifizetését lezárjuk" - nyilatkozott Tánczos. Azt is kifejtette, hogy az agrárminisztérium a rendelkezésére álló költségvetésből a támogatásoknak a 96%-át már kifizette, de mivel nem volt elegendő a pénzkeret, más minisztériumoktól csoportosították át a pénzt.


A kifizetések összértéke meghaladja a 270 milliót
A kifizetések összértéke meghaladja a 270 milliót


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: