2010-08-06 11:28:51• hírek • Szatmar.ro

Állami tejtermék-támogatás

Ismét egy jó hír a tej- és tejtermék termelőknek, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium részéről.

A tejtermelő és feldolgozó szektort ért válság miatt döntött úgy a minisztérium, hogy támogatja ezt az ágazatot is. A támogatást minden olyan termelő igényelheti, aki hátrányos helyzetű övezetekben gazdálkodik. Minden olyan tejkvótával rendelkező gazda, aki 2-15 közötti állattartománnyal rendelkezik, fejőstehenenként 100 euróra jogosult. Azok számára, akik ennél több jószággal rendelkeznek, szintén a 15 fejőstehénre számított értéket biztosítanak.

Fontos, hogy ezen gazdák a Nemzeti Vidékfejlesztési Program (PNDR) által hátrányos helyzetű területeknek nyilvánított helyeken gazdálkodjanak.

Elsősorban azok a jogi személyek, családi és egyéni vállalkozók számíthatnak az 55/2010-es kormányhatározatban meghirdetett támogatásra, akik tejtermelőként be vannak jegyezve a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökségnél (APIA). Azon magánszemélyek is élhetnek a program nyújtotta lehetőséggel, akik október 10-éig megszerzik vállalkozói engedélyüket a cégbíróságtól (ORC).

Az igénylést augusztus 31-éig nyújthatják be a gazdák a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség megyei kirendeltségeiben.

Amennyiben az igénylők megszegik a jogosultsági feltételek valamelyikét, a támogatás lecsökkentésével, súlyosabb esetben pedig akár ennek teljes elvesztésével is számolhatnak.


Állami támogatásban részesülhetnek a gazdák
Állami támogatásban részesülhetnek a gazdák


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: