2010-04-19 18:36:57• hírek • Szatmar.ro

Állami támogatás a kórházaknak

A rossz stratégia ellenére mégis lesz pénz kórházaink felújítására, derült ki a mai Megyei Tanács gyűlésén, ahol többek között erről is szavaztak tanácsosaink.

Múlt héten értesítette az egészségügyi minisztérium megyénket arról, hogy 4 millió lejjel járul hozzá kórházaink felújításához, mely az épületek javítását, valamint a szükséges gépek beszerzését kell fedezze.

Ennek előzménye az a miniszteri látogatás, melyre 2010 januárjában került sor Szatmárnémetiben. Cseke Attila egészségügyi miniszter akkori látogatásán több kórházunkat is felkereste, s látván a siralmas állapotokat, támogatásáról biztosította a szatmáriakat.
Ennek egyetlen problémája csak az a felelőtlen mulasztás volt, mely révén a beruházási listára a legégetőbb kéréseket sem tüntették fel az illetékesek, így kórházaink továbbra is a működésképtelenség felé haladtak.

A lobbizásoknak köszönhetően azonban úgy tűnik mégis sikerült anyagi támogatást kapni a felújításhoz, mely a Ragályos Kórházat valamint a Megyei Kórház Sürgősségi Osztályát érinti, összesen 4 millió lej értékben.


Honatyáink megkezdték a kórházaknak elkülönített összegek felhasználását

Megkezdték a kórházaknak elkülönített összegek felhasználását


A felújításokban gondot okozhat viszont az, hogy a Ragályos Kórház betegeit majd el kell látni valahol a javítások ideje alatt is, annak ellenére, hogy fertőzőek, valamint az, hogy az épület műemlékké van nyilvánítva, így restaurálása is körülményesebb.

Az minden esetre nagy pozitívum, hogy végre sikerült pénzt szerezni ezen intézmények felújítására, hogy az ígéret nem csak könnyelmű kijelentés volt a miniszter részéről. Hiszen az elvégzendő munkálatokra szánt összeg már elvan különítve Szatmár megye részére, így a mai Megyei Tanács gyűlésen a tanácsosok nekikezdhettek az összeg felhasználásához.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: