2013-01-16 10:33:52• hírek • MTI

Állami kitüntetéseket kaptak a Renault csoport vezetői

A kereskedelmi és ipari érdemrend különböző fokozataival tüntette ki kedden Traian Basescu román államfő a Dacia-Renault csoport több vezetőjét, és köszönetet mondott nekik a román piacon folytatott "tisztességes" tevékenységért.

A román államfő felidézte, hogy a privatizációs szerződésben a Renault a Dacia gyárban lévő 14 ezer munkahely megőrzésére és 217 millió eurós beruházásra vállalkozott. Ehhez képest ma a Dacia üzemekben 19 ezer ember dolgozik, a befektetés értéke 2,1 milliárd euróra rúg, és a romániai beszállítóknál 150 ezer új munkahely keletkezett - mutatott rá Basescu.

"A Renault vállalta, hogy egy Romániában és a feltörekvő piacokon eladható autóvá fejleszti a Daciát. Ma a Daciát az Európai Unió legerősebb piacain is megvásárolják, legyen szó a francia, a brit vagy a német piacról" - tette hozzá a román államfő.
Tavares Antunes Dias, a Renault vezérigazgatója megköszönte a kitüntetést és a román államtól kapott támogatást, és azt ígérte, hogy a cégcsoport tovább fejleszti a Dacia-kínálatot.

A Renault korábban bejelentette, 2013-ban új Dacia-modellt dob piacra, és Romániában további hosszú távú befektetéseket kíván eszközölni.

Nemrég Tangerben is elkezdtek Daciákat gyártani: akkor a Renault illetékesei siettek megnyugtatni a román hatóságokat, hogy a marokkói üzem a romániai Dacia-gyár termelésének kiegészítését, és nem helyettesítését szolgálja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: