2005-08-03 10:26:42• hírek • Szatmar.ro

Állami kézben a Daewoo

Codrut Seres állami kézbe venné a Daewoo gyárat, így könnyebben szerezhet befektetőt.

A Daewoo romániai gyára évi 200 ezer autó és 300 ezer autómotor, illetve sebességváltó gyártására képes, de a Daewoo vállalat sohasem adott el évi 25 ezer autónál, illetve 70 ezer motornál, sebességváltónál többet, az év első felében 13 ezer autó került ki a gyárból.

A román kormány meg szeretné menteni a Daewoo Motorst ezért Codrut Seres gazdasági miniszter kijelentette, hogy kész felvásárolni a kormány a hitelezőktől a maradék 51 százalékot, ugyanis a maradék 49 százalék máris a román kormány tulajdonát képezi.

Az elképzelést az indokolja, hogy a kormány így meg tud menteni 13 ezer munkahelyet, és úgy gondolják, hogy a kormány könnyebben talál olyan befektetőt, vagy partnert akinek a segítségével a gyár fenntartható.

A General Motors több Daewoo vállalatot megszerzett és létrehozta a GM Daewoo Auto & Techology nevű vállalatot, akkor ebből az üzletből a romániai vállalatot kihagyták. Hírek szerint az egyik potenciális partner maga a General Motors lenne, bár ezt még senki nem erősítette meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: