2019-09-04 07:10:39• hírek • Szatmár.ro

Áll a bál Melescanu körül: az ALDE kizárhatja a pártból

Calin Popescu Tariceanu bejelentette, kizárják a pártból Melescanut, ha elfogadja a PSD által felajánlott házelnöki tisztséget.

 

Amint arról hírt adtunk, a román kormánykoalícióból múlt héten kilépett Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) rangidős politikusát, Teodor Melescanu volt külügyminisztert jelölte a múlt hét óta kisebbségben kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) a román parlament felsőháza elnöki tisztségébe. Teodor Melescanu bejelentette, elvállalja a házelnökséget, bár hozzátette: párttársai egy része ellenzi, másik része támogatja a jelöltségét. 

 

A javaslattal kapcsolatban Calin-Popescu Tariceanu, az ALDE elnöke bejelentette, hogy ők Ion Popát, a párt egy másik politikusát javasolják ugyanebbe a tisztségbe, nem pedig Melescanu-t. Továbbá hozzátette, hogy azokat a politikusokat, akik úgy fogadnak el bármilyen tisztséget a kormányban, hogy nem konzultáltak a párttal és nem élvezik annak támogatását, kizárják. 

 

Azt egyelőre nem tudja a párt vezetősége, hogy Teodor Melescanu, a párt 78 éves politikusa elfogadja e a jelölést, vagy sem, azt azonban világossá tették számára, hogy ezt már csak a PSD politikusaként teheti meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: