2008-03-14 12:47:06• hírek • Szatmar.ro

Tavaszi Kézműves Vásár

 Az Aranykapu Kulturális Egyesület idén tavasszal is kézműves vásárt szervez.

Az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Tavaszi Kézműves Vásár.

A vásárt március 17 és 22 között tartják a Pannónia (Dacia) Szálló előtti korzón. Az eseményre az ország különböző vidékeiről érkeznek kézművesek, hogy termékeiket, alkotásaikat az érdeklődők elé tárják. A megvásárolható kézműves tárgyak között fonott kosarak, ünnepi terítők, szalma- és száraz virág asztali díszek, kézzel írott és csipkézett tojások, kerámia és fa használati- és dísztárgyak, ékszerek, nemezek, ünnepi díszmagyar-, és rusztikus ruhák, kalapok és egyéb kiegészítők is fellelhetőek.

A vásárt megelőzően a Szatmárnémeti Madisz és az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében virágvasárnap, március 16-án, délután 16 órától a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban Húsvétváró lesz. Az Aranykapu Kézműves Kuckóban nemezelhetnek és más, természetes alapanyagokból, növényekből készíthetnek húsvéti ünnepi díszt az érdeklődők. A vásár folytatása az ortodox húsvét előtti nagyhéten, április 22-27 között várható majd a megszokott helyszínen.
 

A szervezők szeretettel várják azokat a vásárlókat, akik tucatáruk helyett a kézzel készített, minőségi kézműves portékákat preferálják.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: