2009-07-27 16:09:03• hírek • Gozner Gertrud

Alkotás parancsszóra

Július 25-én ért végett az idén ötödik alkalommal megszervezett Monói Alkotótábor.

A résztvevő művészeket a helyi kastély birtokosai, a Benedek család a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének tagjai közül választották ki. Összesen kilenc személy vett részt a táborban - tudtuk meg Gergely Csabától, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete elnökétől.

Olyan volt az egész tábor mint egy luxusláger, egyrészt a körülmények és az ellátás első osztályú volt, másrészt ami az alkotást illeti, nagy nyomás nehezedett a művészekre a házigazdák részéről. Úgy kezeltek minket, mint egy alkalmazottat, mennyiségi elvárást támasztottak velünk szemben, naponta kötelező módon három képet kellett festenünk - panaszolta el az elnök. Az egyesület ebből az okból kifolyólag nem vállalja többet a részvételt.

Mindent összevetve azonban jól éreztük magunkat, a tábor tíz napja alatt 137 alkotás született. Sajnos a sürgetés miatt nem minden munkát tudtunk befejezni - tette hozzá Tillinger István, az egyesület alelnöke. A táborzárás után minden művész két képet adományozott a Benedek családnak.

A hadadi és a monói alkotótábor anyagából augusztus hatodikán nyílik kiállítás a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal galériájában. Az alkotóház művészei legközelebb Túrterebesen táboroznak. A helyi polgármesteri hivatal, név szerint Koczán Levente polgármester augusztus 7 és 17 között látja vendégül a képzőművészeket a Perényi kastélyban.


Tíz napig vendégeskedtek az Alkotóház képzőművészei Monóban.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: