2012-01-09 09:49:38• hírek • Kocsis Zoltán

Alkoholos hétvége – hat részeg autóst állítottak meg

A szokottnál is nagyobb hasznát vették az elmúlt hétvégén az alkoholszondáknak a Szatmár megyei rendőrök, kisebb fajta rekordot jelentő hat autós jogosítványát függesztették fel amiatt, mert alkohol fogyasztása után ültek kormánykerék mögé.

Az első fogás még péntek délután került a horogra, amikor Domahidán megállították L. Gheorghét. Az 52 éves, Szamosdobról származó férfi esetében, aki saját tulajdonát képező Volkswagen személygépkocsiját vezette, 0,72 mg/l alkoholszintet regisztrált a szonda kifújt levegőben.

Szombat hajnali 1.20-kor a 19-es számú országúton, Gombástanya közelében állították meg a rendőrök azt az Audi személygépkocsit, melyet a 25 éves S. Cristian vezetett. A nagylegelői illetőségű férfi alkoholszintje kifújt levegőben 0,89 mg/l volt.

Szintén szombat hajnalban állították meg Szatmárnémetiben, az Amaci úton a 21 éves T. Zoltánt, aki Volkswagen személygépkocsiját vezette -esetében a szonda 0,66 mg/l alkoholszintet észlelt.

Ugyancsak Szatmárnémetiben, a Gheorghe Lazar utcán állították meg vasárnap hajnali 2,45 órakor a 22 éves G. Sorint. A Kakáktelepen (Coca) lakó fiatalember úgy vezette BMW márkájú személygépkocsiját, hogy az alkoholszonda 0,68 mg/l alkoholszintet regisztrált.

A vasárnap hajnal eseménydúsnak bizonyult ebből a szempontból, mivel a rendőrség hálójába akadt az 50 éves szatmárnémeti D. Tinur valamint a 38 esztendős avasfelsőfalui M. Gheorghe is: előbbi esetében 0,54 mg/l, utóbbi esetében 0,81 mg/l alkoholszintet regisztrált a szonda.

A rendőrség munkatársai valamennyi esetben bevonták a gépkocsivezetők jogosítványát, akik ellen eljárást kezdeményez majd az ügyészség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: