2019-07-22 07:59:28• hírek • Bede Emőke

Alkímia, mágia és asztrológia: középkori várfesztivált szerveztek Erdődön

Hetedik alkalommal került megrendezésre az elmúlt hétvégén Erdődön a középkor varázslatos világát megidéző MedievArt Fest, melynek idei mottója „Alkímia, mágia és asztrológia” volt.

Az egész hétvégén át tartó programsorozatot péntek délután egy igencsak látványos, középkori öltözékeket bemutató felvonulás nyitotta meg Szatmárnémetiben, melynek nem titkolt célja az volt, hogy a szatmáriaknak egy kis kóstolót nyújtson mindabból, ami a hétvégén várt a látogatókra a közeli Erdődön. A MedievArt Festival hivatalos megnyitójára ugyanezen a napon,18 óra 30 perckor került sor Erdődön, de már jóval korábban megkezdődtek a programok, melyek aztán az egész hétvége folyamán középkori hangulattal töltötték meg a várost.


A fesztivál egyik fő eseménye a történelmi tanácskozás volt: ennek során olyan témákat jártak körül a résztvevők, melyek szorosan kötődnek a középkori Erdődhöz. De aki nem csak művelődni, hanem szórakozni is szeretett volna, annak sem kellett csalódnia, ugyanis ebben az évben sem maradtak távol az ország más városaiból érkező lovagok, akik látványos lovagitorna-, csata-, illetve fegyverbemutatókat tartottak. Ugyanakkor a korszakot hűen idéző kelmékbe öltözött hölgyek tánccal kedveskedtek a nézőknek, viszont akit inkább csak tiszta középkori dallamok érdekeltek, az bátran beülhetett egy-egy koncertre is. Íme néhány helyszíni kép, melyet az Ardud - Oras Turistic Medieval nevű Facebook-oldal osztott meg az eseményről.











Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: