2011-09-20 16:46:57• hírek • Kocsis Zoltán

Az Autonet a legtöbbet fejlődött szatmári cég

Összesen három Szatmár megyei cég került fel arra a listára, amelyet a Ziarul Financiar állított össze a pénzügyminisztérium adatai szerint Románia száz legjelentősebb, legnagyobb forgalmat lebonyolító vállalkozásairól.

Ebből kiderül, hogy megyénk legnagyobb forgalmat lebonyolító cége az Unicarm, amely alig két millió lejjel előzi meg a 2010-ben legtöbbet fejlődő vállalkozást, az Autonetet. Utóbbi a tavaly 504 millió lejes forgalmat bonyolított le, amivel az országos viszonylatban a 28. helyet foglalja el.

Az Unicarm ezzel szemben 506 millió lejes forgalommal büszkélkedhet tavaly, míg egy esztendővel korábban ez a szám 449 millió lej volt - ami 13%-os növekedést jelent. Ezzel szemben az Autonet 2009-ban 435 millió lejes forgalmat tudhat magáénak, ami azt jelenti, hogy tavaly 16 százalékos növekedést ért el. Az Unicarm profitja mind 2009-ben, mind pedig 2010-ben két millió lej volt, míg az Autoneté tavaly 14, az előtt pedig 22 millió lej volt. Az előző esztendőben az Unicarm 1995 alkalmazottat foglalkoztatott, az Autonet pedig 758-at, áll a Ziarul Financiar listáján.

A tavalyi esztendőben az Autonet összesen kilenc helyet tudott javítani az előző évi pozícióján, míg az Unicarm hatot. Nem volt viszont az első százban tavalyelőtt a Dan Steel Group Negresti-Oas, amely a tavalyi gazdasági évben viszont a 98. helyre kapaszkodott fel a maga 193 millió lejes éves forgalmával és öt millió lejes profitjával, amit 26 alkalmazottal ért el. A táblázat 82. helyén található továbbá a Bethlen székhellyel szereplő Dan Steel Group Beclean, amely 241 millió lejes forgalmat bonyolított le és négy millió lejes profitot termelt - a két vállalat ugyanahhoz a céghez tartozik.

Románia legnagyobb forgalmat lebonyolító vállalata mellesleg 2010-ben a Grup Service Petroliere volt, amely a 8. helyről ugrott az élre. A cég tavalyi forgalma 2.307 milliárd lej volt, amely 150%-al nagyobb, mint a 2009-es eredménye. A vállalat a tavaly hat millió lejes profitot ért el. Az RCS&RDS ezzel elveszítette vezető pozícióját, ám annak ellenére a második, hogy 2010-ben 70 millió lejes veszteséget ért el - az egy évvel korábbi 212 millió lejes profit után. A telekommunikációs cég tavalyi forgalma elérte az 1,70 milliárd lejt. A harmadik pozícióban az Interagro található - 1,68 milliárdos tavalyi forgalommal és 88 millió lejes profittal.

A legtöbb alkalmazottal mellesleg a Hidroconstruction foglalkoztatja, szám szerint 6559-et. A legkevesebbet pedig a GA.PI és a Petprod - szám szerint hármat. Tavalyi forgalmuk ezzel együtt 239 illetve 227 millió lej volt. A százas listán található cégek összforgalma elérte tavaly a 47,532 milliárd lejt, profitjuk pedig az 1,8 milliárdot. Összességében 86.361 alkalmazottat foglalkoztattak.

A Ziarul Financar lábjegyzetében leszögezi, hogy csak olyan cégeket vettek figyelembe, amelyek statisztikái megtalálhatóak a pénzügyminisztérium honlapján és romániai tulajdonosaik vannak - nem vették viszont számba a pénzügyi és biztosító társaságokat. A szerzők kiemelték továbbá, hogy adózási entitásokat vettek alapul és nem cégcsoportokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: