2011-12-07 14:29:49• hírek • Kocsis Zoltán

Alkatrészekből készülő műalkotásokkal segít a rászorulókon az Autonet

Az Autonet Import négy-öt nagyobb és mintegy ötven kisebb karitatív programban vesz részt évente, mondta el Andrásy Zsolt vezérigazgató a szerdai sajtótájékoztatón. Ennek keretében mutatták be a „pARTs" jótékonysági projektet, amelyben az Autonet mellett a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Kolozsvári Művészeti és Dizájn Egyetem valamint további tizenkét kereskedelmi partner  vesz részt.

Kereskényi Gábor alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ünnepek közeledtével az emberek általában visszább vesznek a pénzhajhászásból és érzékenyebbek a rászorulók problémái iránt. Éppen ezért a polgármesteri hivatal sem mondhatott nemet a megkeresésre, amikor a fogyatékkel élők megsegítéséről van szó.

A „pARTs" jótékonysági projekt lényege, hogy a Kolozsvári Művészeti és Dizájn Egyetem az ország minden tájáról jövő nyolc hallgatója, docense a rendelkezésükre álló alapanyagból legkevesebb tizenkét műalkotást készít. Így lesz például  féktárcsákból, kuplungokból, féltengelycsuklókból, hűtőkből egy stilizált motorkerékpár. Az alkotás december 5.-én, hétfőn kezdődött és a cél az, hogy a műveket december 12-20 között ki tudják állítani.

A tervek szerint ezek mindenki számára megtekinthetőek lesznek. A program csúcspontját az a gála jelenti, melyre december 21-én este a Szakszervezetek Művelődési Házában kerül sor. Ennek keretében az árverés nyertesei átvehetik  műtárgyaikat. Az ebből befolyt összegből az Autonet Import 150-200 kerekesszéket és speciális protéziseket vásárol majd, amiket aztán szétoszt különböző intézmények között.

A „pARTs" jótékonysági projekt külön honlappal is rendelkezik, a www.sparepart.ro oldalon nyomon lehet követni a műalkotások elkészültének folyamatát, stádiumait.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: