2008-03-17 17:49:25• hírek • Szatmar.ro

Módosult az alapadótörvény

 A cégek adóbevallására és az adótartozásokra vonatkozó paragrafusok is változtak.

Az alapadótörvény módosított változata március elején lépett életbe, amely több paragrafusban is szigorításokat alkalmaz.

Gergely Lajostól, az Adó és Pénzügyi Ellenőrző Hivatal aligazgatójától megtudtuk a törvénymódosítás legfontosabb pontja a cégek adóbevallására vonatkozik. Eddig egy évig volt lehetőségük a cégeknek hogy adóbevallásaikkal késsenek, csupán azután függesztették fel a tevékenységüket. A mostani módosítások alapján ha két hónap adóbevallással elmarad egy cég azt azonnal értesítik aktivitásának felfüggesztéséről. Amely cég ez idő alatt továbbra is működik, az illegális jövedelemhez jut, amelyet az adóhatóság elkobozhat. Az adóbevallás letétele után, akár milliós összegű büntetést is köteles fizetni a cég, illetve a felfüggesztés csak egy alapos ellenőrzés után szűnik meg.

A törvénymódosítás arra is kitér, hogy az adósaggal rendelkező vállalatokat az adóhatóság korlátozás nélkül eladhatja. Az új tulajdonos miután kifizette a cég adótartozását jogszerűen működtetheti tovább a vállalatot. Gergely Lajos aligazgató elmondta, megyénkben 2000 cégnek van kisebb nagyobb adótartozása.

P.A. 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: