2008-04-23 16:39:49• hírek • István Löchli

Alkalmas helyre költözik a Drogprevenciós Központ

 Sajtóértekezlet keretében számolt be Ilyés Gyula polgármester a legújabb eseményekről.

Számos napirendi pontról számolt be Ilyés Gyula polgármester szerdán egy sajtóértekezlet keretében, melyen igen érdekes és a város arculatát nagymértékben megváltoztató tervekről esett szó.

Az egyik igen fontos napirendi pont szerint a megszűnt ingyenkonyha, melyet ezentúl a Szatmárnémeti Caritas szervezet fog működtetni, volt székhelyére ezentúl a Drogprevenciós Központ fog költözni, ugyanis ennek a központnak a működéséhez elengedhetetlen egy alkalmas közeg, ahol el tudják végezni mindennapi tevékenységüket. Sajnos megyénkben egyre nagyobb problémát jelent az alkoholizmus, valamint a fiatalkori drogfogyasztás, ezért a városvezetés azt reméli, hogy amennyiben a Drogprevenciós Központ megfelelő helyen tud működni, úgy a hatékonyságuk is nagymértékben javulni fog.

A következő tanácsülésen továbbá megvitatásra kerül majd a strand előtanulmánya, melyet követően a licit megszavazása fog követni, így biztosra vehető, hogy még a nyár folyamán a Szatmárnémeti lakosoknak lehetőségük lesz a városi strandon fürdőzni. Az előzetes tervek szerint egy különleges fürdőkomplexumot szeretnének létrehozni, melynek a kivitelezése több évig fog tartani, de amennyiben elkészül, turisztikai szempontból is nagy jelentősége lesz térségünkben.

Jövőre egy újabb bevásárlóközponttal fog gazdagodni a város, ugyanis most kerül megszavazásra a CAREFUR bevásárlóközpont terve. A tervek szerint a bevásárlóközpont jövőre fog elkészülni, mely amellett, hogy több munkahelyet fog kínálni a szatmárnémeti lakosoknak, még parkolóhelyekkel is gazdagodni fog a megyeközpont, melyből sajnos jelenleg igen kevés van városunkban.

A közösségi sportélet is nagy fejlődésnek fog indulni, ugyanis a volt ufó-park helyén amelyről már korábban beszámoltunk egy skateboard pályát és egy játszóteret létesítenek, de ezek mellett még egy szabadtéri fitnesz pálya kialakítására is sor fog kerülni.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: