2020-06-12 14:15:01• hírek • Szatmár.ro

Alig-alig igényeltek útlevelet az elmúlt időszakban a Szatmár megyeiek

Mivel a koronavírus-járvány és az ennek okán bevezetett óvintézkedések alaposan keresztülhozták mindazok terveit, akik külföldre utaztak volna, ezért magától értetődik az is, hogy A Szatmár Megyei Útlevélosztályon is igencsak gyér volt a forgalom az elmúlt hónapokban.

Mint megtudtuk, március és május között 1033 elektronikus útlevélre vonatkozó és 163 ideiglenes útlevélre vonatkozó igénylés futott be az illetékes osztályra, mely végül összesen 969 utazási okmányt, pontosabban szólva 782 elektronikusat és 187 ideigleneset állított ki. Amennyiben a három hónap adatait összevetjük az egy évvel korábban jegyzett számokkal, azonnal kitűnik az igénylések számának drasztikus visszaesése. A tavalyi évben ugyanis nem kevesebb mint 6929 kérelmet nyújtottak be az útlevélosztálynak, a kiadott dokumentumok száma pedig eléri a 4842-t, tehát 3707-an elektronikus, 1135-en pedig ideiglenes útlevelet vehettek kézhez.


Ezután lenne szüksége útlevélre?

Június 4-től kezdődően az útlevélosztályon egyetlen ablaknál fogadják az ügyfeleket. Hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 8:30 és 16:30 között lehet élni az osztály nyújtotta szolgáltatásokkal, szerdánként azonban 18:30-ig is nyitva tartanak. Érdemes azonban tudni, hogy aki nem leadni szeretné az útlevéligényléshez szükséges dokumentumokat, hanem épp kivenné a már elkészült okmányt, dönthet úgy is, hogy a gyorsposta általi kézbesítést választja. Ne feledje, hogy minden ügyfélnek internetes előjegyzésre van szüksége, de az épületbe csak az léphet be, aki az előzetesen foglalt időpont mellett szájmaszkkal is rendelkezik.


Az online időpontfoglalásért kattintson ide. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: