2010-11-27 15:03:59• hírek • Szatmar.ro

Kevés a munkahely

Egyáltalán nem áll jól a megye a szabad munkahelyek tekintetében, ezt tükrözik legalábbis a Munkaerő Elhelyezési és Foglalkoztatási Ügynökség friss adatai.

Portálunk olvasói már megszokhatták, hogy rendszeresen beszámolunk a munkalehetőségek helyzetéről, azonban most sem tudjuk jókedvre deríteni a munkanélkülieket, vagy azokat, akik munkahelyet váltanának. A Munkaerő Elhelyezési és Foglalkoztatási Ügynökségnél megyeszinten mindössze 136 betöltésre váró állás van bejelentve. A szabad állások összetétele sem sokban változott Szatmárnémetiben, most is a textiliparba keresnek jelentősebb számban alkalmazottakat, szám szerint 31személy helyezkedhetne el ebben a szakmában. Ezen kívül keresnek egy árusítási ügynököt, négy kézi csomagolót, egy elemzőt, egy szociális munkást, egy bárost, két péket, két személyt kávézóban való felszolgálásra, egy marketingest, egy diszpécsert, egy villanyszerelőt, egy markológép-kezelőt, öt takarítónőt, egy famegmunkálót, egy gépészmérnököt, 3 személyt pedig biztosításkötésre alkalmaznának.

Ezen kívül 4 lakatosi tapasztalattal rendelkezőnek van lehetősége az elhelyezkedésre, 5 személyből lehet elárusító, 2 embert vesznek fel cégekhez ügyintézőnek, de egy mészárost, egy árukezelőt, egy alagútépítéshez szükséges gépek kezelésére, illetve egy elektronikai gépekre szakosodott személyt is keresnek. A cukrászatban jártas személyeknek is lehetőségük van megpályázni a két meghirdetett helyet, de 5 hegesztő állás is betöltésre vár a három sofőri és a 8 kereskedelmi képviselő állás mellett. Tíz asztalosnak, két festőnek és egy üvegolvasztóban is munkát biztosítanának, de egyik oktatási intézménynél éjjeli őrre is szükség van.

Bár sokszínűnek tűnhet a kínálat, beláthatjuk, semmi ez ahhoz képest, hogy hány munkanélküli van a megyében.
A külföldi munkalehetőségek száma is igencsak lecsökkent a gyümölcs és zöldségtermesztés időszakának elmúlásával. A Munkaerő Elhelyezési és Foglalkoztatási Ügynökség közreműködésével most már csak az egészségügyi tanulmányokkal és tapasztalattal rendelkező személyek vállalhatnak munkát külföldön. Máltán 200 egészségügyi asszisztenst és 20 gyógyszerészt keresnek.


Asszisztensre még mindig van kereslet
Asszisztensre még mindig van kereslet


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: