2010-12-27 14:45:33• hírek • Szatmár.ro

Alig van szabad állás

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség legfrissebb adatai szerint jelenleg még az előző évekhez viszonyítva is jóval kevesebb a szabad állás.

A Szatmár Megyei Munkaelosztó Hivatal (AJOFM) mérlege alapján térségünkben jelenleg a hat százalékot is meghaladja a munkanélküliségi ráta, pontosabban 6,35 százalék, a nyilvántartott állástalanok száma 9930, közülük 5852-en férfiak.
Az állástalanok közül 4813 személy jogosult munkanélküli segélyre, amely az országos bruttó minimálbér ötven vagy hetven százalékának felel meg, 5117 személy pedig semmilyen támogatásban nem részesül.

Az év utolsó hetére ugyanakkor csupán 84 szabad állást hirdetett meg a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség - ezek közül mindet a megyeközpontban. Nagykárolyban, Tasnádon, Turcon és Avasfelsőfaluban már hetek óta nem tudnak betöltetlen munkahelyről.

Ami a megyeszékhely állásait illeti, ezúttal is a legtöbb helyre textil- és konfekcióipari munkást keresnek, ebben a szektorban negyven szabad állást hirdettek meg, de munkahelyet hirdettek meg pékek, cukrászok, kereskedelmi munkások, cipészek, hegesztők és lakatosok számára is. Az egyetemet végzett állástalanok ezúttal sem „lubickolhatnak" a szabad munkahelyekben, mert a meghirdetettek közül  csupán öt betöltéséhez szükséges felsőfokú végzettség. Aki további információkat szeretne megtudni az állásokkal kapcsolatban a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség  0261-770237 telefonszámán vagy személyesen a helyszínen a Ion Ghica u. 36 szám alatt érdeklődhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: