2017-01-22 22:17:22• hírek • Kocsis Zoltán

Alig több mint százan tüntettek Szatmárnémetiben

Az ország több városában, többek között Bukarestben és Kolozsváron is tüntettek vasárnap délután az új kormány igazságszolgáltatással kapcsolatos tervezetei ellen. Az emberek Szatmárnémetiben sem maradtak tétlenek.

Igaz ugyan, hogy amíg a fővárosban mintegy tízezren, Erdély (egykori) fővárosában pedig közel kétezren vonultak az utcákra, addig Szatmárnémetiben alig haladta meg a százat a tüntetők száma. A tiltakozók az Október 25. téren gyülekeztek és közel egy órányi békés beszélgetéssel telt a tüntetés. „Legalább itt találkozunk", lehetett hallani két ismerős szájából.

A bosszúság és csalódottság azonban fokozottabban jelen volt: senki sem értette, hol marad a közösségi oldalakon jelentkező tömeg. De hát ez a Facebook-hősök kora....

Közel háromnegyed óra elteltével egy önjelölt vezér ragadta magához a szót és kiabálta bele a szürkületbe nemtetszését.

Az egyre csípősebb hidegben a tüntetők több üzenetet hordozó A4-es lapot szorongattak és mutogatták ezeket a sajtó kíváncsi képviselőinek. „Demokráciában a tolvajok a börtönben ülnek", „Törvényeket az állampolgároknak, ne a politikusoknak", „Avatkozz be, ne légy cinkos", „Egészségügyet akarunk, nem a bűnösök megbocsátását", „A törvények mindenkinek szólnak, nem csak a tolvajoknak", „Tisztelet a jogállamnak" illetve a klasszikus „Dragnea, ne feledd, az ország nem a tied" és a „PSD, nem feledd, az ország nem a tied" feliratokat lehetett olvasni.

Országszerte és Szatmárnémetiben is a kormány közkegyelemről és a büntetőtörvénykönyvvel kapcsolatos módosítási tervezetei ellen tiltakoztak, illetve az ombudsman Victor Ciorbea lemondását követelték.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: