2012-10-02 17:41:58• hírek • Kocsis Zoltán

Alig több, mint ötvenen tüntettek kedden Szatmárnémetiben

Valamivel több, mint 50 ember vonult az utcára, pontosabban az Október 25 térre kedd délután Szatmárnémetiben. Az Alfa Kartell szakszervezeti tömb országos tüntetéseket hirdetett meg ezen a héten, a szatmárnémeti megmozdulás ennek a részét képezi.

A Mondiala, az Electrolux, az Északi Színház és az Alfa Kartell tagjai délután háromkor gyűltek össze a megyeközpontban, az Október 25 téren, a prefektúra épülete előtt. A protestálók egy petíciót nyújtottak át Eugeniu Avram prefektusnak azzal a kéréssel, hogy a kormány képviselője juttassa azt el Victor Ponta miniszterelnökhöz.

Az Alfa Kartell hétfőn jelentette be, hogy kedd és csütörtök között országos tüntetéseket szervez. Kedden Szatmár mellett Buzau, Konstanca, Kovászna, Bihar, Dolj, Dambovita, Iasi, Neamt, Olt, Suceava és Valcea, szerdán pedig Fehér, Beszterce-Naszód, Botosani, Bihar, Dolj, Giurgiu, Hargita, Ialomita, Szilágy és Szeben megyékben terveztek tiltakozó megmozdulásokat. A legtöbb tüntetés azonban csütörtökön várható, amikor is a tervek szerint Bukarest mellett Arad, Arges, Bákó, Braila, Brassó, Calarasi, Kolozs, Krassó-Szörény, Galac, Gorj, Hunyad, Mehedinti, Máramaros, Maros, Prahova, Teleorman, Tulcea, Temes, Vaslui és Valcea megyékben is az utcára vonulnak az emberek.

A szakszervezeti vezetők többek között azt kérik a kormánytól, hogy változtassa meg a szociális párbeszédről szóló törvényt; teremtsen új munkahelyeket; állítsa le a stratégiai fontosságú állami vállalatok privatizálását; a privatizálás után a befektető garantálja a munkahelyek megtartását; törölje el a közalkalmazottak alkalmazásának befagyasztásáról szóló törvényt; a minimálbért emelje legalább 850 lejre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: