2020-03-20 08:12:07• hírek • Bede Emőke

Alig több mint háromszázan lépték át csütörtök éjjel a petei határátkelőt

Csütörtök este negyed nyolctól péntek reggel negyed nyolcig 307 személy – köztük 274 román álampolgár - lépett Szatmár megye területére a petei határátkelőnél – tájékoztatta híroldalunkat a prefektusi hivatal.

Az éjszakai összesítésből kiderül, a kicsivel több mint 300 személyből 131 nyilatkozott úgy, hogy a koronavírus-járvány által érintett területekről érkezett, vagy hazaútján érintette azokat. 49-en Belgiumból, 29-en Ausztriából, 19-en Németországból, 16-an Nagy-Britanniából, 12-en Franciaországból és 6-an Olaszországból tértek haza Romániába. E személyek mindenikét megvizsgálták a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság munkatársai, majd végül 6 személyt küldtek tovább a lakhelyüknek megfelelő megye valamelyik karanténközpontjába. További 125 főt – köztük 29 Szatmár megyei lakos – pedig lakhelyi elkülönítés alá vontak.


Csanálosnál is drasztikus forgalomvisszaesés tapasztalható. Erről a határátkelőpontról mindösszesen csak két Szatmár megyei személyt irányítottak tovább lakhelyük felé, hogy megkezdjék a 14 napos otthoni karantént.


A lakhelyi elkülönítéssel kapcsolatban Radu Bud Szatmár megyei prefektus csütörtökön arra hívta fel a figyelmet, hogy az otthoni karanténban levő személyeket ezentúl rendőrökből és csendőrökből álló vegyes csapatok fogják ellenőrizni. Annál is inkább, mivel a határátkelés során történő hamisan nyilatkozás és a lakhelyi elkülönítés szabályainak be nem tartása immár bűncselekménynek minősül, mely akár büntetőjogi következményeket is vonhat maga után. E szigorításokra azért volt szükség, mivel sajnos sokan nem tartják be az erre vonatkozó rendelkezéseket, ezzel veszélyeztetve a környezetében élők, de még akár teljesen idegenek egészségét is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: