2020-05-02 09:12:00• hírek • Bede Emőke

Alig több mint 60 szabad munkahelyet jegyeznek Szatmár megyében

A Covid-19 és a betegséget okozó új típusú koronavírus nem csak a járvány által érintett országok egészségügyi rendszerét állítja kemény próba elé, hanem a gazdaságot is. A szigorú óvintézkedések és a vírustól való félelem okán haldoklik a turizmus, a vendéglátó- és szórakoztatóipar, de számos más ágazat is csak egy helyben toporog.  

Több mint húszezer Szatmár megyei alkalmazott munkaszerződését felfüggesztették a szükségállapot idejére, de vannak olyanok is, akiket már e vészterhes idők után egyáltalán várnak majd vissza munkahelyükre. Az, hogy mennyire megcsappant a munkavállalók iránti igény, a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) adatbázisában is tetten érhető, hiszen míg máskor akár 300 szabad munkahelyet is jegyeztek, mostanra ezek száma visszaesett 64-re.


A 64 szabad állás közül csupán 1 betöltéséhez szükségeltetik felsőfokú végzettség, 47 helyre középfokú végzettséggel is lehet pályázni, 16 állás elfoglalására pedig a képzettséggel nem rendelkező személyek is jelentkezhetnek. A legtöbb, szám szerint 28 ember kereskedelmi dolgozóként helyezkedhetne el, de keresnek 5 bolti eladót, 4 árumozgatót, 3 hulladékválogatót és 3 útkarbantartási munkatársat is.


Most csak azokat a területeket emeltük ki, ahova a legtöbb munkatársat várják, viszont ide kattintva lehet még böngészgetni a listát, hiszen néhány más munkakörben is szükség van 1-1 emberre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: