2019-11-10 19:26:42• hírek • Szatmár.ro

Alig több mint 46%-os részvétel az országban másfél órával urnazárás előtt

Az ország lakosságának fele sem ment el szavazni, másfél óra van még urnazárásig. Szatmár megyében alig haladta meg a 36%-ot a részvételi arány.

 

Az Adevarul által megszerzett exit poll adatok szerint Klaus Iohannis toronymagasan vezet (40%), a második helyért viszont szoros küzdelmet folytat Dan Barna és Viorica Dăncilă.
 

Ma 19.30 óráig összesen 8 344 885 személy szavazott az országban, továbbra is Ilfov megyében a legmagasabb a részvételi arány, 58,79%, ezt követi Kolozs megye (55,49%) illetve Szeben és Brassó, mindkét megyében 51% körüli a részvétel.
 

A lista végén Vaslui megye áll, másfél órával urnazárás előtt 34,4%-os mutatót produkáltak. Utolsó előtti helyen Kovászna (35%), majd a lista végéről harmadik helyen mi, Szatmár megyeiek állunk alig 36%-kal.
 

Szatmár megyében 113 554-en jelentek meg 19.30 óráig.
 

Vasárnap délutánig országszerte mintegy 61 szabálytalanság történt, ebből kettőről Szatmár megyéből is tudunk. Mindkét eset a megyeközpontban történt: Az egyik szabálysértést egy házaspár követte el: miután korábban mindkettejüktől megvonták szavazati jogukat pszichés problémáik miatt, a férj és feleség mégis megkísérelte leadni voksát, természetesen sikertelenül.
 

A másik esetben egy 76 éves férfi, aki elvesztette román állampolgárságát, egy régi típusú személyigazolvánnyal jelent meg, de ő sem szerepelt a választói polgárok listáján.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: