2013-04-30 19:04:42• hírek • Kocsis Zoltán

Hat megye 86 diákja mérte össze tudását a gazdasági líceumban

Hat megye összesen 86 diákja vett részt a napokban a szatmárnémeti Gheorghe Dragos Gazdasági Gimnáziumban megrendezett ECOMAT elnevezésű, alkalmazott matematika tantárgyversenyen.

A tantárgyversenyt 2012-ben három tanárnő, a szatmárnémeti Gheorghe Dragos Gazdasági Gimnáziumban oktató Suba Ileana, a kolozsvári Iulian Pop Gazdasági Gimnáziumban tanító Muresan Mihaela és a besztercei Sportlíceumban tevékenykedő Bumbu Silvia hívta életre. Célja az volt, hogy serkentse a diákok szemléletében és tanulásában a matematika egyéb tantárgyakkal - könyvelőség, turizmus - való ötvözését.

Az ECOMAT versenyen hat észak-nyugat-erdélyi megye, Szatmár mellett Kolozs, Beszterce-Naszód, Szilágy, Bihar és Máramaros, tíz középiskolája vett részt. Szatmár megyét a már említett Gheorghe Dragos mellett a nagykárolyi Iuliu Maniu Technikai Gimnázium és a sárközújlaki George Baritiu Technikai Gimnázium képviselte.

A más szintén említett kolozsvári és besztercei tanintézmények mellett a Nagybányáról, Nagyváradról, Bethlenből, Zilahról és Belényesből is jöttek diákok.

A Gheorghe Dragos matematikai tanszékének tanárai (Șuba Ileana,  Silaghi Maria, Iosif Livia, State Olimpia, Kerekes Antal, Forgács István, Erdei Réka) áldozatos munkájának köszönhetően Szatmárnémeti remek házigazdának bizonyult és természetesen nem mehetünk el szó nélkül a tény mellett, hogy kilenc szatmárnémeti diák (Vele Gina, Puscas Ioan, Armas Laura, Balaceanu Sebastian, Hrior Anisoara, Erdei Evelin, Domahídi Szilárd, Dudas Ioana és Ciachi Florentina remek eredményeket ért el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: