2019-01-07 07:19:24• hírek • Nagy Tímea

Alig kezdődött meg az új év, de már két sporteseményt is szervezett a Cutezatorii Muntilor Egyesület

A szatmárnémeti Cutezatorii Muntilor Egyesület idén már két sporteseményt is szervezett, és még csak január hetedikét írunk.

Az szervezet Facebook oldalán eképp fogalmazza meg, miért is jött létre: “Ifjúsági, valamint turizmussal és ökológiával foglalkozó szatmárnémeti egyesület, mely az egészséges életforma ökoturizmussal és sporttal történő népszerűsítését tűzte ki céljául.” Nem is számítottunk másra, mint arra, hogy az új év kezdetével ismét akcióba lépnek. Nem hagyják a lakosságot a jóleső, ünnepek utáni pihenésben elkényelmesedni. Meghirdették és megszervezték a harmadik sportos gyaloglást a töltésen. Két táv közül választhattak a résztvevők, az egyik 2 km-es, a másik közel 6 km-es túrát jelentett. A töltésen és a hidakon át vezető sétához több mint ötvenen csatlakoztak. Minden korosztály képviseltette magát a legkisebbektől az aranykorúakig. Vidámságból és aktivitásból nem volt hiány. Milyen jó lenne, ha minden napra kijutna ennyi mozgás mindenki számára!



Január ötödikén, szombaton pedig folytatódott az egészséges és aktív életmód népszerűsítése. Ezúttal a Kisköves csúcs téli túrájára hívták meg mindazokat, akikhez közel áll a havas móka. Nem volt egyszerű feladatuk a kalandoroknak, hiszen térdig érő hóban teljesítették az 5-6 órás feladatot, mégis sokan bevállalták a gyalogtúrát. Sajnos, a csapatnak nem sikerült a csúcshódítás, már csak kicsi lett volna hátra. Az erős havazással nem bírkóztak meg, inkább visszafordultak a biztonságot választva. A 27 bátor résztvevő közül 7 ügyes gyermek állta a sarat (jelen esetben a havat). 
 

A közösségi sportesemények sora itt biztosan nem ér véget. Kövessék a Cutezatorii Muntilor Egyesület Facebook oldalát, melyen minden közzétett eseményről időben értesülhetnek, illetve további képeket is találhatnak.


 
 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: