2013-05-14 15:35:43• hírek • Szatmár.ro

Alig két hét és itt a Tour de Tur VIII.

Alig két hét múlva, május 25-én ismét rajtol a Tour de Tur kerékpáros verseny, az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti szervezésében. Az esemény helyszínéül a Túr Menti Védett Területek szolgálnak, ezzel is népszerűsítve ennek természeti értékeit.

A rendezvény központja a Muzsdaji-tó környéke, ami egyben a start-cél terület is. A verseny során a résztvevők érintik többek között a Kányaházi tavat, a Túr partját és a Botszeg erdőt is. Így a versenyzők megismerkedhetnek a védett területek változatos tájaival.

A női és férfi versenyzők különböző versenytávokon mérhetik össze tehetségüket. A férfi versenytáv 55 km, míg a női 40 km hosszúságú. A rendezvény tartja magát a hagyományokhoz, így a célban bogrács-gyulyás várja az elfáradt versenyzőket. Azok, akik nem kívánnak versenyezni egy rövid, de élménnyel telített kerékpáros kiránduláson vehetnek részt a védett területeken. A nap folyatásaként zene és este tábortűz várja az érdeklődőket.

Külön felhívnánk a figyelmet arra, hogy az eseményen sátorral is részt lehet venni, már péntek, azaz 24. délutánjától egészen vasárnap délutánig. A sátrazási lehetőség ingyenes.

Jelentkezni on-line a http://tourdetur.tur-info.ro/inscriere/ címen vagy az EKE - Szatmárnémeti irodájában (Tudor Vladimirescu u. 9 sz. 10 iroda munkanapokon 9 és 16 óra között) május 23. déli 12:00 óráig lehetséges, vagy a rendezvény helyszínén május 25-én reggel 8:00 és 10:00 óra között. On-line és irodai nevezés esetén a nevezési díj 25 Ron, valamint 20 Ron junior kategóriában. Helyszíni jelentkezés esetén a jelentkezési díj 30 Ron illetve 25 Ron.

A versenyen bárki indulhat, aki betöltötte a 14. életévét. A verseny szabályzata letölthető a http://tourdetur.tur-info.ro/wp-content/uploads/2012/04/regulament.pdf címen.

Díjazásban minden korcsoport első három helyezettje részesül: I. díj: 500 Ron, II. díj: 300 Ron és III. díj: 100 Ron.

Idén először a szervezők nyilvánosságra hozták a verseny útvonalát, amely megtekinthető a http://tourdetur.tur-info.ro/harta/tour-de-tur-viii-2013/ címen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: