2017-08-09 16:39:57• hírek • Kocsis Zoltán

Alig egy tucat megyében van több földes út, mint Szatmárban

Érdekes összevetés látott napvilágot, mely azt vizsgálja, Románia mely megyéjében mennyi a le nem aszfaltozott, nem korszerűsített földes utak hossza. Nos, Szatmár megye nem áll túl jól...

Románia 41 megyéjéből ugyanis csak tizenkettőben több a földes út, mint Szatmár megyében, írja szerda reggel megjelent cikkében a profit.ro gazdasági portál. Az elemzés szerint Szatmárban 268 kilométernyi földes út található, amivel megyénk a 13. helyen áll – a ranglista nem szerencsésebb végétől számítva. A jó hír viszont, hogy 2000-ben ez a szám még 349 kilométer volt.

A cikk szerint a legtöbb földes út Fehér megyében van: 745 kilométernyi. A második helyezett pedig Bihar 626 kilométerrel. Mindkettő érdekessége, hogy 17 évvel ezelőtt még kevesebb volt az aszfaltozatlan utak hossza.

A lista szerencsésebb végén Braila található alig 10 kilométernyi földes úttal. A második helyen – nem meglepő módon – az ország legkisebb és leggazdagabb megyéje, Ilfov következik 19 kilométerrel, a harmadikon pedig – némi meglepetésre – Kovászna található 32 kilométerrel.

A profit.ro számítása szerint Romániában összesen 10424 kilométerre rúg a földes utak száma. Ebből 15 kilométer országút (!), 1933 kilométer megyei út, 8476 kilométer pedig községi út.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: