2020-02-27 07:41:49• hírek • Blikk.hu

Alig akarta elhinni Jordán Tamás, amikor megtudta: a Nemzet Színésze lett

Munkával ünnepelt és még mindig barátkozik a gondolattal, hogy a Nemzet Színészei közé került Jordán Tamás (77), aki a néhány hete elhunyt Andorai Péter (†71) helyére került.

A szakma legnagyobbjai közé emelkedő művésznek az elsők között a címet szintén birtokló Törőcsik Mari (84), Bodrogi Gyula (85) és Molnár Piroska (74) gratulált a hatalmas elismeréshez. Számára azért is bír különös jelentőséggel az elismerés, mert hazánk legjelesebb színészei döntöttek róla, akik most maguk közé fogadták őt is.
 

– Már beszéltem Törőcsik Marival, Bodrogi Gyulával és Molnár Piroskával is. Mivel mindenkivel nagyon jó a viszonyom, így nincs kétségem afelől, hogy őszinte örömmel gratuláltak nekem. Az ő elismerésük különösen jól esett nekem – mesélte lapunknak Jordán Tamás.
 

– Még mindig nehéz bármit mondani, hiszen erre az elismerése sosem lehet eléggé felkészülni, akármennyire is számít rá az ember, a végén nem tudja felfogni, hogy rá esett a választás. Elmondhatatlanul büszke vagyok.
 

A szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója, az 1960-as évek óta pályán lévő Jordán az 1978-ban kiérdemelt Jászai Mari- és 1996-os Kossuth Díjaival eddig is fantasztikus pályafutást tudhatott maga mögött, most azonban felért a csúcsra. Arra voltunk kíváncsiak, milyen érzés volt a Nemzet Színészeként pódiumra lépni aznap, amikor a megkapta az elismerést.
 

– Szerintem minden színész hasonlóképpen van azzal, hogy az előadás mindent felülír. Amikor színpadra lépünk, egyszerűen csak az a világ létezik – mondta a megkeresésünkkor is éppen előadásra siető művész, aki az előadást követően vendégül látta kollégáit egy koccintásra és fogadhatta a köszöntéseket.
 

– Varázslatos este volt. Mivel két színházteremben is volt előadás, majdnem minden kollégám ott volt és őszinte örömmel gratuláltak. Meghatott, hogy a társulatban még mindig ilyen hangulat uralkodik, ez nekem tényleg sokat jelent.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: