2012-09-03 17:10:04• hírek • Póti Orsolya

Alig 300 pótérettségiző diák nyújtott be óvást

Szeptember 2-án tették közzé a pótérettségi vizsgák eredményeit, és ugyanezen a napon nyújthattak be óvást a jegyeikkel elégedetlen diákok. Szatmár megyében viszonylag kevesen éltek ezzel a lehetőséggel.

A júliusi érettségin megbukott 1842 diákból összesen 1715-en iratkoztak be az őszi pótérettségire, azonban összesen 1423 diák jelent meg a különféle vizsgákon. Mint már említettük, Szatmár megyében a pótérettségizők csupán 21 százaléka teljesítette a vizsgakövetelményeket, azaz a meg nem jelenteken kívül 1133 diák maradt érettségi diploma nélkül.

A jegyeikkel elégedetlen diákoknak vasárnap 16.00-20.00 óra között alkalmuk volt óvást benyújtani, azonban ezzel a lehetőséggel meglepően kevesen éltek. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség közleményéből kiderült: összesen 274 diák kontesztált.

A román nyelv és irodalom írásbelin résztvevők közül 82 diák, míg anyanyelv írásbelin résztvevők közül összesen 5 diák nyújtott be óvást. A szaknak megfelelő tantárgyból vizsgázók közül 109 matematikából és 9 történelemből vizsgázó diák kontesztált, míg a szaknak megfelelő választott tantárgyból összesen hetvenen nyújtottak be óvást.

A dolgozatok újrajavítására szeptember 3-4. között kerül sor, a végleges eredményeket pedig szeptember 5-én teszik közzé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: