2013-08-29 14:28:48• hírek • Póti Orsolya

Már csak egyetlen vizsga áll a pótérettségizők előtt

Ezen a héten zajlott a pótérettségi vizsga írásbeli része. A maturandusoknak már csak egy tantárgyból kell bizonyítaniuk a pénteki nap folyamán.

Augusztus 19-20. között román nyelvből és irodalomból, illetve magyarból és németből mérték fel a pótérettségiző diákok tudását szóbeli vizsgák keretében, 22-23. között pedig számítógép-felhasználói és informatikai ismeretekből bizonyíthattak a diákok.

A pótérettségi írásbeli próbája augusztus 26-án, hétfőn kezdődött a román nyelv és irodalom írásbelivel, kedden pedig anyanyelvből vizsgáztak a maturandusok. Augusztus 28-án, szerdán a profilnak megfelelő kötelező tantárgyakból mérték fel a diákok tudását.

Szatmár megyében a vizsgára beiratkozó 926 diákból összesen 708-an vettek részt az írásbeliken, 610-en matematikából, 98-an pedig történelemből vizsgáztak. A tanfelügyelőség tájékoztatása szerint senkit sem kellett kizárni a vizsgákról.

A következő és egyben utolsó vizsgára augusztus 30-án, pénteken kerül sor. Ennek keretében a profilnak megfelelő választott tantárgyakból mérik fel a maturandusok tudását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: