2010-06-19 01:01:15• hírek • MTI

Algériával sem bírt Anglia

A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság egyik esélyesének tartott angolok az amerikaiak után az algériaiakkal is döntetlent játszottak pénteken a C csoport 2. fordulójában.

A szigetországi játékosok így nem tudtak győzelemmel kedveskedni a 64. születésnapját ünneplő olasz szövetségi kapitányuknak, Fabio Capellónak. A továbbjutást illetően ezzel a gól nélküli döntetlennel ebben a négyesben minden nyílt maradt a jövő szerdai utolsó fordulóra.

Az első félidőben az angolok irányították a játékot, de komoly gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk a jól és szervezetten védekező algériaiakkal szemben. A szigetországiak kifejezetten pontatlanul játszottak, az utolsó passzokba rendre hiba csúszott.

A folytatásban sem változott a játék képe. Bár továbbra is az európai gárda irányított, a sok technikai hiba és az ötlettelen játék miatt állandó nyomást nem tudott gyakorolni az afrikai együttesre, amelynek gyors ellentámadásaiban is benne volt a veszély, mivel az angol védők néha bizonytalankodtak. A hajrára valamelyest fokozódott az angolok fölénye, azonban gól nem született, mert az algériai védők egészen a lefújásig hiba nélkül futballoztak, megakadályozva ezzel a rivális lehetőségeit.

Fokváros, Zöld Pont Stadion, 64 ezer néző.
sárga lap: Carragher (58.), illetve Lacen (85.)

Anglia - James - Johnson, Terry, Carragher, A. Cole - Lennon (Wright-Phillips, 63.), Barry (Crouch, 83.), Lampard, Gerrard - Heskey (Defoe, 74.), Rooney

Algéria - Mbouli - Bugerra, Belhadzs, Jahia - Kadir, Jebda (Meszbah, 89.), Lacen, Halisz - Budebuz (Abdun, 74.), Ziani (Gediura, 80.) - Matmur

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: