2020-01-20 12:09:24• hírek • Bede Emőke

Algériai és líbiai bevándorlókat tartóztattak fel a határrendészek

Hiába a téli mínuszok, a bevándorlók a hideg ellenére sem maradnak a menekültközpontokban, hanem folytatják útjukat a nyugat-európai országok felé.

Január 18-án, 17 óra 30 perc környékén a szatmári határrendészet munkatársai Óvári közelében két férfira lettek figyelmesek, akik a román–magyar államhatár irányába sietnek gyalogosan. Mivel a területen való jelenlétüket nem tudták megindokolni, ezért az egyenruhások a határrendészet székhelyére kísérték őket. Mint kiderült, egyikük egy 32 éves algériai állampolgár, társa pedig egy mindössze 17 éves fiatalember, aki Líbiából érkezett.


Alig néhány órával később, éjfél környékén Csanáloserdő közelében is bevándorlókat tartóztattak fel a hatóság emberei. A három, 16 és 18 év közötti fiatalember Algériából érkezett, s természetesen az ő célállomásuk is valamelyik nyugati ország lett volna. A határrendészet tájékoztatása szerint mind az öten benyújtották már korábban a menedékjogi kérelmüket a román hatóságok felé, így mindannyiukat a kifejezetten az ebbe a státusba tartozó menekülteneknek kialakított, máramarosi és bukaresti központokba irányították tovább.




Az eseménydús szombat után a vasárnap sem telt el újabb "fogás" nélkül. Nagykárolynak a Csanálos felé vezető kijáratánál újabb három férfira bukkantak a határrendészet munkatársai. A 29 és 35 év közötti férfiak mindannyian Algériából érkeztek az országba, ám ők anélkül szerettek volna Nyugat-Európába jutni, hogy Romániában kérelmezzék a menekültstátust. Ennek megfelelően a férfiak ellen az ügyészség vizsgálatot indított, a delikvenseket pedig a Szatmár Megyei Bevándorlási Iroda munkatársainak gondjaira bízták.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: