2010-11-08 04:39:21• hírek • Szatmár.ro

Alföldi csirkeleves és mustáros bélszíncsíkok

A Szatmár.ro olvasói megszokhatták, hogy a „Mit főzzünk ma?" rovatban ezidáig rendszeresen változatos ételféleségek receptjeivel rukkoltunk elő, annak érdekében, hogy a háziasszonyoknak segítséget nyújtsunk a napi menü összeállításában.

A november elsejétől elindult „Főzzünk ma egészségesen!" rovatunk célja, hogy egy hónapon keresztül az egészséges táplálkozás és étrend fortélyait is megismertessük olvasóinkkal. A PrimaGym aerobic, cycling & fitness center FIT-NO FAT csapatának közreműködésével olyan recepteket közlünk, melyek az egészséges étkezéshez szükséges menüt tartalmaznak. Ezáltal kiegyensúlyozottabbá és egészségesebbé tehetjük mindennapi táplálkozásunkat.

A receptek által gyakorlatba ültethetjük, hogyan lehet például tejföl helyett tejszínt-, zsír helyett pedig olajat használni. A receptek tehát nem fogyókúrás étrendet tartalmaznak, hanem arra próbálnak ösztönözni, hogy minél egészség-centrikusabban főzzünk és étkezzünk.


Alföldi csirkeleves


Hozzávalók:


1 kg-os csirke
sárgarépa
fehérrépa
zeller
karalábé
gomba
petrezselyemzöld
fél fej vöröshagyma
tejföl
só, bors
húspép

Elkészítés:


A csirkét megtisztítjuk, nyolc részre szétszedjük, majd egy lábosba tesszük, és feltöltjük vízzel. Főzni kezdjük, közben beletesszük az összes megtisztított és felkarikázott zöldséget, sózzuk, borsozzuk, a vöröshagymát és a petrezselymet is beletesszük. Amikor a hús félig puhult meg, a levesbe szaggatunk a húspépből gombócokat. Végül addig főzzük az egészet, amíg minden teljesen megpuhul. Tejföllel kínáljuk a levest.

Mustáros bélszíncsíkok

Hozzávalók:

2 db (800 g) sertésbélszín,

A páchoz: 3-4 teáskanál (kb.50 g) mustár, 3-4 evőkanál olaj, só, bors, 1-2 teáskanál szójaszósz

Elkészítés:

A bélszínt keresztben 4 darabba vágjuk, majd ezeket kisujjnyi vastag csíkokra metéljük. A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, míg egy inkább krémszerű pácot kapunk. A húscsíkokat belevegyítjük a pácba, alaposan megforgatjuk benne és legalább 2 órán át (még jobb egy egész éjszakán át) hideg helyen állni hagyjuk. A bepácolt húscsíkokat a páccal együtt, olaj vagy egyéb zsiradék hozzáadása nélkül egy tapadásmentes (Teflon) serpenyőben erős lángon 5-6 perc alatt állandó kavargatás mellett megpirítjuk. Kevés vajjal és tejjel kikevert burgonyapüré az ideális kísérője, illetve savanyúság tetszés szerint.

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: