2012-12-11 12:54:00• hírek • Szatmár.ro

Alexandra Chereches alkotásaiból nyílt kiállítás

A szatmárnémeti Nomanid Productions Szervezet újabb fiatal tehetségnek nyújtott lehetőséget a bemutatkozásra a „Bi0-GrapH" című kiállítás sorozat révén. Két hétig Alexandra Chereches grafikáit tekinthetik meg az érdeklődők.

Szatmárnémetiben másfél hónapja indult kiállítássorozat „Bi0-GrapH" címmel a Nomanid Productions szervezésében, melynek célja a művészet területén szép eredményt felmutató diákok és fiatalok ösztönzése a további sikerekre, illetve az, hogy lehetőséget nyújtson a bemutatkozásra.

A kiállítás sorozat keretében eddig öt tehetséges fiatal alkotásait láthatták az Art Caffé Kávézóba látogatók, december 10-től pedig Alexandra Chereches, a „Johann Ettinger" Német Elméleti Líceum XII. osztályos diákja mutatja be munkáit „Moods" (Állapotok) címmel.

A tárlatot Póti Orsolya, a rendezvény egyik szervezője és a Nomanid Productions tagja nyitotta meg, aki elsőként köszöntötte a jelenlevőket, majd felkérte Gergely Csabát, a Szatmári Képzőművészek Egyesületének elnökét arra, hogy néhány szóban méltassa a fiatal tehetség munkásságát.

„Alexandra Chereches 2009 óta a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagja, 2011-től pedig az egyesület ifjúsági szárnyának alelnöke. Portréi a modern és a hagyományos technika ötvözetei. Szívesen játszik a vegyes technikával, vegyíti a szén komor tónusait a színes tus játékos beütéseivel, munkái hol aprólékos szinte a hiperrealizmust súroló természethű lenyomatai a valóságnak, hol nagyvonalú, szinte a nonfiguratív határait feszegető alkotások" - mondta el Gergely, aki egyúttal örömét fejezte ki az iránt, hogy a szervezet alkalmat adott arra, hogy a tehetséges diáklány bemutassa munkáit.



Alexandrától megtudtuk: alkotás során szívesen elidőzik az emberi negatív és pozitív tulajdonságainak ábrázolásánál, munkái révén megmutatja azt, amit sok művész nem mer megmutatni.

A két hétig megtekinthető grafikák megdöbbentő művészi érettségről tanúskodnak, a kiállításon jelenlevők szerint pedig szembeszökően élettel teli képek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: