2010-10-22 09:05:04• hírek • MTI/EFE/AFP

Áldozatokat szed a kolera Haitin

A haiti egészségügyi hatóságok csütörtöki jelentése szerint a kolera egyik válfaja vezetett annak a több mint száz embernek a halálához, akik hasmenés tünetével betegedtek meg az utóbbi napokban az ország északi és keleti részén.

A legfrissebb, csütörtökön este közölt adatok szerint már 135 embert ölt meg a kolera, s másfél ezren betegedtek meg a járványban. A fertőzés terjedéséről Claude Suréna, a haiti orvosszövetség elnöke számolt be a sajtónak.

A járvány az északi Artibonite tartomány egyik körzetében és a keleti országrészben lévő Mirbalais településen ütötte fel a fejét a hétvégén: a több tucat halott között gyermekek is vannak, s a fertőzöttek száma immár a kétezer felé közelít.

Az érintett körzetek lakosságát a személyi higiéniás előírások fokozottabb betartására szólították fel, s szerdán megkezdődtek a vizsgálatok a gyors lefolyású (24-48 óra) kór pontos meghatározására.

Az első eredmények szerint a kolera egyik fajtája okozta a megbetegedéseket. Az egészségügyi miniszter sürgős kormányülést kezdeményezett.

A kolera sújtotta körzeteket nem érintette az a 7-es erősségű földrengés, amely január 12-én pusztított a karibi országban, s csaknem kétszázezer ember halálát okozta. Az egészségügyiek az ivóvíz rossz minőségét hozták összefüggésbe a járvány kitörésével.


A nagy erejű földrengés után most járvány teszi próbára az ország lakóit
A nagy erejű földrengés után most járvány teszi próbára az ország lakóit


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: