2018-08-16 12:27:40• hírek • Oszkó Viktória

Áldozatnak érzi magát az apai hármas gyilkosság gyanúsítottja

Hamarosan ítéletet hirdetnek az apai hármas gyilkosság elkövetőjének, Razvan Renteanak az ügyében. Augusztus 23-án születik meg a várva várt döntés arról, hány év jogerős börtönbüntetést is kap az a férfi, aki megölte saját édesanyját, édesapját, illetve anyai ági nagyanyját is.

A szatmárnémeti törvényszék ügyészei a gyanúsított életfogytig tartó szabadságvesztése mellett hoztak döntést, tekintettel arra, hogy R. Razvan a három emberölést különös kegyetlenséggel követte el.


A gyanúsított az ítélethozatalt követően az utolsó szó jogán teljesen higgadtan annyit mondott: “Látom, életfogytigtartó börtönre akarnak ítélni.. Ne csak egyet adjanak, legyen inkább tíz életfogytiglan!”


Rentea azzal ment szembe az ügyészség tagjainak, hogy az ellene felhozott vádak koholtak, és a vádiratban foglaltak nem felelnek meg a valóságban történteknek. Szerinte az egész történet csak egy kitaláció, akár egy film, amiben ő játsza a főgonosz szerepét. Állítása szerint nem lehetett indítéka a gyilkosságra a pénzszerzési szándék, hiszen akkor most vagyonos ember lenne, de, ahogyan nyilatkozta, egy vasa sincs. Hozzátette, ha bárkinek is tartozott volna, akár azzal a 20.000 eurós összeggel, amellyel gyanúsítják, akkor először is őt kellett volna tájékoztatnia a sértett félnek, hogy egyáltalán tartozik, mert tudomása szerint nem volt ilyenről szó.


A vádlott arról is meg van győződve, hogy az ellene felsorakoztatott egyértelmű bizonyítékok teljesen alaptalanok, sőt, biztosra veszi, hogy jogellenes is az eljárás, ami ellene folyik! Hiszen ő – saját bevallása szerint – nem is járt a bűntett helyszínén, és egyszerűen csak összeesküvés áldozata. R. Razvan tehát továbbra is tagad, együttműködési szándékot, illetve a megbánás vagy beismerés csekély jelét sem adja.


A gyanúsított elleni vádirat szerint egyébként a férfi már többször is módosította vallomását a nyomozás során, de tettét egyszer sem ismerte be. Az újragondolt vallomások nem csak a bizonyítékoknak, de sokszor önmaguknak is ellent mondtak, így a vádlott helyzete csak tovább romlott.


Ha minden jól megy, augusztus 23-án végre jogerős ítélet születhet az ügyben. 
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: