2015-03-16 13:08:08• hírek • Szatmár.ro

Áldassák a neved, forradalom!

A 10-es Számú Általános Iskola VI. D osztályos tanulói az 1848-as forradalom kitörésének 167. évfordulójára is meghitt zenés-verses előadással készültek a Színjátszó kör nevet viselő opcionális órájukon Rus Annamária magyartanárnőjük vezetésével.

A diákok és tanárnőjük nemcsak a forradalom eseményeit idézték fel, hanem piros-fehér-zöld színű papírtulipánokból egy nagy kokárdát is készítettek díszletként a több kicsi mellé. Ehhez csatlakoztak a VII. B és VIII. B osztály tanulói, akik Fehér Mónika tanárnő irányításával történelmi magyar zászlókat készítettek, amelyek egy része díszletként szolgált, a többit pedig az ünneplőbe öltözött közönség között osztották ki.

Az ünnepi műsor meghitt hangulatát fokozta, hogy a fehér-feketébe öltözött diákokhoz csatlakozott az iskola két diákja, Puskás Panna, V. B osztályos tanuló Rus Annamária tanárnő felkészítésével, illetve Erdei Eszter, a VI. B osztályból, Tivadar Melinda tanárnő felkészítésével, akik a csengeri szavalóversenyről díjjal tértek haza Petőfi Sándor A szabadsághoz és Vörösmarty Mihály Szózat című verseivel.

A forradalomra emlékeztek az 10-es Általános Iskola tanulói

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: