2017-05-26 12:57:04• hírek • Szatmár.ro

Negyvenkilenc diák búcsúzott a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközponttól

Főpásztori áldással, tudással és lelki értékekkel felvértezve indulnak a Hám János végzősei a felnőttek világába.

Ünnepi szentmisével vette kezdetét a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum végzőseinek ballagása pénteken a Székesegyházban. A szentmise végeztével Nm. Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök köszönte meg a szülőknek az oktatási intézménybe vetett bizalmat, a pedagógusoknak az áldozatos munkát, a diákoknak pedig a kitartást. Emlékeztette a diákokat, hogy manapság mindenki a sikert kergeti, de azt szem előtt kell tartani, hogy a legnagyobb siker a végső cél, az üdvösség elérése. Ezt pedig semmilyen világi siker nem tudja felülmúlni. 

Szejke Dóra, a diákszövetség elnöke búcsúztatta a végzősöket, majd a XII. A-s Fábián Ármin mondott búcsúbeszédet a ballagók nevében. Kiderült, egy évvel ezelőtt ő búcsúztatta az akkori végzősöket. Beszédében hálát adott a Jóistennek a gondoskodó szeretetért, az iskola nagy családjának pedig az elkötelezett támogatásért és a nevelésért, ugyanis a tárgyi tudás megtanítása mellett emberségre nevelték a diákokat.

"Amikor a tegnap elbúcsúztattatok, miközben szemléltelek benneteket az első gondolatom az volt, hogy nagyon sokszínű ez a csapat: van köztetek brilliáns matekes, nemzetközi tehetséggondozó programban résztvevő diák, nagyszerű irodalmár és szavaló, kiváló sportoló, nagyon sok ügyes szervező, és gyönyörű hanggal megáldott énekesek, zenészek" - búcsúzott az évfolyamtól Ádámkó Csaba István iskolaigazgató. "Az elmúlt 4-8, sőt 12 év alatt igyekeztünk keresztény értékrend szerint nevelni benneteket. Küldetésetek és feladatotok, hogy kiálljatok a jövőben is a keresztény értékek mellett, hiszen erre kötelez benneteket iskolánk névadó püspökének hagyatéka" - mondta.

Magyar Lóránd Parlamenti képviselő biztatta a ballagókat, hogy ez nem vég, hanem valami új kezdete. A diákoknak használniuk kell majd a tudást, amit az iskolában kaptak: tudni kell megállni a rohanó világban és szeretni egymást. Szeretet nélkül pedig az összes sikernek semmi értelme. Gnándt Zoltán főtanfelügyelő-helyettes figyelmeztette az életbe kilépő fiatalokat: az iskolai éveknek, a felelősség hárításának most vége. Most dől el, hogy másokkal élő, vagy másokért élő emberek lesznek. A felszólaló biztos benne, hogy az iskolában kapott értékekkel az oktatási intézmény mottója szerinti másokért élő emberek lesznek.

Díjazták a legjobban teljesítő tanulókat is. A XII. A osztály legjobbja 10-es négy éves átlaggal Fábián Ármin lett, őt követi Aman Johanna (9,41) és Fülöp Gábor (9,11). A XII. B legjobbja Scheffler Barna, szintén 10-es átlaggal, második lett Balázs Regina (9,97), harmadik pedig Károlyi Eszter (9,87).

Díjat adott át a Püspökség, RMDSZ-es parlamenti képviselők és szenátor, a tanárok is díjazták a legjobb sportolókat, az iskolarádiósok csapatát és még hosszan sorolhatnánk. Átadták az Autonet nagy összegű pénzjutalmait is, ezeket az iskola egykori diákja, Varga Henrietta nyújtotta át Scheffler Barnának, Fábián Árminnak és Balázs Reginának.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: