2010-11-25 00:38:29• hírek • Szatmar.ro

Szerdán leosztották a lapokat


A labdarúgó Bajnokok Ligája ötödik csoportkörének szerdai játéknapja előtt egyetlen egy olyan gárda sem akadt, amely már továbbjutottként léphetett pályára. Kilencven perc alatt azonban sokat fordult a világ, hisz a nyolc kiadó hely közül hét elkelt, egyedül a D csoportban maradt a kérdés: a Köbenhavn vagy a Rubin Kazany követi-e a Barcelonát. Az A és a C csoportban ráadásul minden igazán lényeges kérdésre megkaptuk a választ.

Az A csoportban a címvédő Inter borzasztó gyenge formában várta a Twente csapatát, olyannyira, hogy a vezetőség nyilvánvalóvá tette: amennyiben a fekete-kékek nem nyernek, akkor Rafa Benitez edző szedheti a sátorfáját. A milánóiak azonban nagyon összeszedték magukat erre a meccsre, végig komoly fölényben játszottak és egy sor helyzetet alakítottak és puskáztak el. Gólt azonban csak egyet szereztek Cambiasso révén egy szabadrúgást követően, ami majdnem kevésnek bizonyult: a hollandok ugyan szinte alig jutottak el a hazai kapu elé, ám Landzaat a második félidőben mégis eltalálta egyszer a kapufát.

Nem kellett izgulniuk a csoport másik meccsén a hazai szurkolóknak: a Tottenham ugyanis nem sok esélyt adott a Werder Bremennek. A londoni siker szinte borítékolható volt, mivel a németek sérülés és eltiltás miatt 11 (!) emberüket voltak kénytelenek nélkülözni. Kaboul ráadásul már a hatodik percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, amit előbb Modric majd Crouch toldott meg egy-egy találattal. A Bréma nagyobb verést is kaphatott volna, ám Bale kihagyott egy büntetőt, kétszer pedig a kapufát találta el. Ezzel eldőlt, hogy az Inter és a Tottenham jutott tovább, az Európa-ligát érő harmadik hely a Twentéé, amelyet az egymás elleni eredmények miatt már nem előzhet meg a Werder.

A B csoportban egy másik német csapat volt érintett egy komoly presztízscsatában, ám ezúttal a Schalke jött ki jobban az esetből, amely végig fölényben játszva simán verte a Lyont. A jég itt is hamar megtört, Farfan már a 13. percben megszerezte a vezetést, amit Huntelaar hét perccel később megtoldott egy újabb góllal. Bár a szünet után némileg aktívabb lettek a franciák, lendületük gyorsan elszállt, a hajrában pedig Huntelaar bebiztosította csapata győzelmét.

A Lyon azonban nagyon nem szomorkodhatott el a meccs után, mivel a másik találkozón a Hapoel Tel-Aviv, hatalmas szenzációt okozva, legyőzte a Benficát. Bár a portugáloknak is megvoltak a helyzeteik, ezekkel nem tudtak élni, míg az izraeliek két pontrúgás után is betaláltak Zahavi és Douglas révén, előbbi pedig a hajrában duplázni tudott. Ezzel a lisszaboniak gyengébb egymás elleni eredményeik miatt már nem foghatják be az első két helyezettet, az utolsó fordulóban pedig az EL-ért játszhatnak.


Raulék a várnál könnyebben verték a Lyont fotó: schalke04.de

Raulék a vártnál könnyebben verték a Lyont fotó: schalke04.de


A C csoportban a Manchester United (minimum) egy pontért utazott Glasgow-ba, ez ugyanis elég lett volna számukra a továbbjutáshoz. És bár végig fölényben játszottak, a 87. percben Naismith büntetőt érő szabálytalansága valamint Rooney pontos végrehajtása is kellett ahhoz, hogy három egységgel távozzanak. Ezzel a ManU az egyedüli csapat a mezőnyben, amely még nem kapott gólt az idén.

Nem táplálhatott vérmes reményeket a Bursaspor a valenciai kirándulással kapcsolatban, mivel az első négy fordulóban sem gólt, sem pontot nem tudtak szerezni, ráadásul az első fordulóban egy négyest kaptak a „denevérektől". A Mestallában mégis bátran kezdtek a vendégek, ám a 17. percben Mata büntetőből vezetést szerzett a spanyoloknak. Ezt követően aztán beindult a Valencia-henger, Soldado kétszer, Aduriz, Joaquin és Dominguez pedig egyszer talált be a török kapuba. A Bursa viszont azzal vigasztalódhat, hogy Batalla révén legalább megszerezte első gólját. Ebben a csoportban minden eldőlt: a Manchester és a Valencia a BL-ben, a Rangers pedig az EL-ben folytatja, míg a Bursa kiesett.

A D csoportban a Köbenhavn azzal a tudattal utazott Tatárföldre, hogy egy Rubin Kazany elleni döntetlennel bebiztosíthatja továbbjutását. Hiába játszottak azonban jobban a dánok, N'Doye csak a kapufát találta el, míg a szürke oroszoknak Noboa büntetője elég volt ahhoz, hogy kicsit összekuszálják a szálakat. Öt döntetlen után ez volt a Rubin első hazai győzelme a BL-ben.

Cissé ziccerével kezdett a Panathinaikosz a Barcelona ellen, ám a görögök ezzel nagyjából el is lőtték puskaporukat: miután beindult a katalán passzhenger, csak az volt a kérdés, mennyit rúgnak gránátvörös-kékek. Mivel Pedro „csak" kétszer, Messi pedig „csak" egyszer talált be, a Barcelona 3-0-ra nyerni tudott, ezzel pedig egyrészt majdnem egy év után örülhetett ismét idegenben a királykategóriában, másrészt bebiztosította továbbjutását. Hogy ki követi majd a legjobb 16 közé, az két hét múlva dől el: amennyiben a Köbenhavn odahaza legyőzi a már kiesett Panathinaikoszt, akkor a dánokat semmi sem akadályozhatja meg a továbblépésben.

A csoport:
Tottenham
- Werder Bremen 3-0
gólok: Kaboul (6.), Modric (45.), Crouch (80.)

Inter - Twente 1-0
gól: Cambiasso (54.)
A csoport állása: 1. Tottenham 10pont, 2. Inter 10p., 3. Twente 5p., 4. Werder 2p.

B csoport:
Schalke
- Lyon 3-0
gólok: Farfan (13.), Huntelaar (20., 89.)

Hapoel Tel-Aviv - Benfica 3-0
gólok: Zahavi (24., 90.), Douglas (75.)

A csoport állása: 1. Schalke 10p., 2. Lyon 9p., 3. Benfica 6p., 4. Hapoel 4p.

C csoport:
Glasgow Rangers - Manchester United 0-1
gól: Rooney (87.,11-es)

Valencia - Bursaspor 6-1
gólok: Mata (17.), Soldado (21., 55.), Aduriz (30.), Joaquin (37.), Dominguez (78.), illetve Batalla (69.)
A csoport állása: 1. ManU 13p., 2. Valencia 10p., 3. Rangers 5p., 4. Bursaspor 0p.

D csoport:
Rubin Kazany - Köbenhavn 1-0
gól: Noboa (45., 11-es)

Panathinaikosz - Barcelona 0-3
gólok: Pedro (27., 69.), Messi (63.)
A csoport állása: 1. Barcelona 11p., 2. Köbenhavn 7p., 3. Rubin 6p., 4. Panathinaikosz 2p.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: