2019-11-01 12:04:26• hírek • Refszatmár.eu

Alázat – Tisza István emlékezete

Egy évvel ezelőtt a Szatmárnémeti – Szigetlankai Református Egyházközség, a Lankadatlanul, az RMDSZ Szatmár megyei és Szatmárnémeti szervezete, a poszt Modern Távlatok Művelődési Műhely és az Antall József Baráti Társaság szervezésében Tisza István emlékét megörökítő táblát avattak a szigetlankai református templom és az Emmaus Gyülekezeti Ház közötti kisudvarban.

Reformáció ünnepén, gróf Tisza István mártírhalálának 101. évfordulóján megkoszorúzták az emléktáblát és plakettet.
 

Október 31-én, délután 18 órától a templomban Rácz Ervin házigazda lelkipásztor hirdetett Igét Jakab levele 4. részének 6. verse alapján: “De még nagyobb kegyelmet is ad, ezért mondja: Isten a kevélyeknek ellenáll, az alázatosoknak pedig kegyelmet ad.” (Jak 4,6)
 

Az alázat a keresztyén ember egyik legfőbb erénye.mely nem az alázatoskodásról szól. Valamilyért a nem keresztyén emberek, liberalisták, sőt ateisták olykor számon kérik azt a tulajdonságot a krisztusiakon, melynek még a nyoma sincs saját magukban. A keresztyén ember nem arra való, hogy bármikor beletöröljék a cipőjüket az emberek, mert Jézus azt is mondta tanítványainak: „Legyetek okosak mint a kígyók és szelídek, mint a galambok!” (Mt 10,16) Az alázat önként magunkra vállalt jellemző. És aki tud alázatos lenni, azt nem lehet megalázni, mert az alázat nem viselkedés, hanem életforma. Az alázat alapja Krisztus felém gyakorolt kegyelme, miszerint elfogadom, hogy Isten elfogad engem, még akkor is, ha elfogadhatatlan vagyok. – mondta a lelkipásztor.
 

Az alázat Tisza István miniszterelnök egyik fő jellemvonása is volt. Van mit tanulnunk most is tőle.


A gyülekezet a himnusz eléneklése után kivonult a templomudvarba, ahol az Antall József Baráti Társaság jelenlevő tagjai és a szigetlankai presbiterek megkoszorúzták az emléktáblát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: