2011-09-25 19:19:26• hírek • Kocsis Zoltán

Taroltak a partiumi gyerekek Csengerben

Immár tizedik alkalommal került megrendezésre a hétvégén Csengerben az Almafesztivál, amely eseménysorozat ezúttal nem csak azért érdemelte ki a Szatmár megyeiek figyelmét, mert Csenger a legközelebbi város a határ túloldalán. A fesztivál keretein belül került sor ugyanis a térség legnagyobb, gyereknek szánt labdarúgó tornájára, melyen nem kevesebb, mint tizenegy erdélyi csapat is pályára lépett.

Nem csak a gyerekek képviselték ugyanakkor a Trianonban két részre szakított Szatmár vármegye romániai részét: kiemelt vendégként részt vett az eseményen Ilyés Gyula is. Szatmárnémeti polgármester Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, Tilky Attila parlamenti képviselő és Forján Zsolt, Csenger polgármestere mellett kapott helyet a pódiumon, beszédében pedig elmondta: a határ mindkét oldala számára létkérdés a minél jobb együttműködés. Meggyőződésének adott hangot, hogy mindez annak ellenére is szoros marad, hogy Románia schengeni csatlakozása ismét csúszik.

A csengeri sportcsarnok melletti kis téren helyet kapott jó hangulatú ünnepségen Csenger testvértelepülései közül külön sátra volt többek között Óvárinak és Kovásznának is. Előző ízletes pacallevessel, utóbbi kuriózumnak számító kökénypálinkával tette színesebbé a kínálatot. Az egyik sörös pultnál pedig meggysört is lehetett kapni.

Mindeközben pedig a 25 gyerekcsapat szorgalmasan és hatalmas lelkesedéssel rúgta a bőrt a focipályán. A két korosztályban, U12 és U10 csoportban rajthoz álló együttesek kora reggeltől hódolhattak a földkerekség legszebb sportágának, ajándékként pedig az est gálameccsén olyan korábbi (és nem túlzás) sztárokat láthattak játszani, mint a sokszoros magyar válogatott Kovács Kálmán illetve a Szatmárnémetiben született Szenes Sándor és Patkós Csaba.

Ami pedig a dobogósokat illeti, az U10-es korosztályban a Szatmárnémeti Sportiskola csapata végzett az első helyen az Olimpia valamint Fehérgyarmat előtt. A nagyobbak között is két romániai gárda került a dobogóra, a Nagykárolyi Kinder a második, az Olimpia második számú korosztályos csapata pedig a harmadik lett. Őket a Mustang SE előzte meg, amelynek szintén van egy erős szatmárnémeti kötődése: a csapat edzője ugyanis nem más, mint Patkós Csaba.

A díjakat Forján és Ilyés mellett a Magyar Labdarúgó Szövetség képviselője adta át, mindannyian további sok sikert kívánva a lurkóknak. Akiknek az alázata és jó kedve beigazolta: igen is érdemes az utánpótlással foglalkozni és érdemes hasonló tornákat szervezni.

A focitorna végeredménye:
U12-es korosztály

1. Mustang SE                         
2. Nagykároly Kinder
3. Szatmárnémeti Olimpia II.
4. Szatmárnémeti Sportiskola
5. Csenger
6. Kaplony
7. Szatmárnémeti Olimpia I.
8. Kálmánd
9. Kocsord
10. Szamosszeg
11. Porcsalma
12. Lázári
13. Szatmárcseke

U10-es korosztály:
1. Szatmárnémeti Sportiskola
2. Szatmárnémeti Olimpia
3. Fehérgyarmat Focisuli
4. Csengersima
5. Csenger
6. Kaplony
7. Szamosszeg
8. Csenger II.
9. Kálmánd
10. Porcsalma
11. Mátészalka
12. Szatmárcseke

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: