2014-01-15 17:21:33• hírek • Szatmár.ro

Alapszintű WSET borismereti képzést tartanak

Nemzetközileg elismert alapfokú borismereti képzést tartanak január 17-i kezdéssel a Consult Scolarinál.

Magas szinvonalú, a WSET által akkreditált alapfokú borismereti képzést tartanak Szatmárnémetiben január 17-től kezdődően. Az elmúlt évekhez képest több változás is lesz: az első az, hogy a képzést Szakács-Orha Imre, a WSET által képzett tréner tartja majd. Ő nemrég vizsgázott sikeresen Londonban és szerzett elsőként Romániában tréneri diplomát.

De mit is takar a sokat emlegetett WSET rövidítés? Wine and Spirit Education Trust a rövidítés jelentése, ami egy világszerte elismert szervezet a bor- és párlatkóstolás területén. A szervezet a világ 55 országában van jelen, neve pedig egyet jelent a minőségi, világszínvonalú oktatással. A WSET-nél 17 nyelven lehet vizsgát letenni, 2012-ben pedig összesen 375 ezren végezték el világ-szinten a borismereti tanfolyamok valamelyik szintjét.

Változás az is, hogy nem két napon keresztül, naponta nyolc órában zajlik az oktatás, hanem négy napon keresztül, napi négy órát tart majd a bevezetés a borismeret alapjaiba. A képzés programja tehát:

Pénteken, január 17-én 17.00-21.00 óra között
Szombaton, január 18-án 09.00-13.00 óra között
Pénteken, január 24-én 17.00-21.00 óra között
Szombaton, január 25-én 09.00-13.00 óra között

Az előadások során a résztvevők megismerkedhetnek az ismeretszerző borkóstolás elméletével és technikájával, a szőlőtermesztés, borkészítés alapjaival, borvidékekkel és szőlőfajtákkal, a bor gasztronómiai vonatkozásaival és a bor etikettjével és kultúrájával is.

A tanfolyammal kapcsolatban bővebb információkkal Szakács Orha Imre tud szolgálni a 0751-513159-es telefonszámon. A hamarosan induló tanfolyamra is nála lehet jelentkezni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: