2019-09-09 15:12:39• hírek • Bede Emőke

Alaposan a pohár fenekére néztek hétvégén az autósok

A mögöttünk álló hétvégén a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség közlekedésrendészeti osztálya balesetprevenciós céllal a megye számos pontján tartott közúti ellenőrzést, és a sofőrök pechére nem felejtették az irodában az alkoholszondát sem.

A hétvégi mérleg szerint több mint 250 helyszíni bírságot szabtak ki a szabálytalanul közlekedő autósokra, melyeknek összértéke eléri a 104 ezer lejt. Kiegészítő intézkedésként 54 vezetői engedélyt felfüggesztettek, 6 forgalmi engedélyt pedig bevontak.
 

Mindezek mellett kiemelendő, hogy az utóbbi három napban kiemelten sok ittas vezetőt sikerült elkapnia a rendőrségnek. Az első szatmári delikvens még pénteken bukott meg az alkoholszondás teszten, leheletében ugyanis egészen pontosan 0,76 mg/l alkoholkoncentrációt mért a készülék. Alig egy nappal később, ugyancsak Szatmárnémetiben, a Mező (Al. Odobescu) utcában füleltek le egy helyi sofőrt, akinél a szonda már 0,80 mg/ l légalkoholszintet mért. Ugyanazon a napon, már a késő esti órákban Petén is sikerült kiszűrni egy sofőrt, aki nem csak hogy ittasan ült volán mögé, de még vezetői engedéllyel sem rendelkezett.
 

A vasárnap is hasonlóan eredményes nap volt, már ami a lekapcsolt szabálytalankodókat illeti. Az összesítés szerint az első ittas vezetőt Szatmárnémetiben, az Udvari úton sikerült lekapcsolni. A 35 éves férfi leheletében a szonda 0,60 mg/l légalkoholkoncentrációt mutatott ki, ám még ez az érték is messze elmaradt amellett, amelyet az Alsószopor és Nántű közötti szakaszon mértek a rendőrök. A 41 éves sofőr esetében 1,29 mg/l-t mért a készülék, mely már bőven az erősen ittas kategóriába tartozik.
 

A sofőröket mindegyik esetben kórházba kísérték, hogy véralkoholszintjüket is meghatározzák, illetve mindannyiuk ellen bűnügyi eljárást is kezdeményeztek, azaz hamarosan a bíróság előtt is számot adhatnak felelőtlenségük miatt - adta hírül a rendőrség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: