2007-02-25 23:05:10• hírek • Szatmár.ro

Alapítvány a Cini-károsultak javára

 Alalpítványt szeretne létrehozni Cini egyik becsapottja, aki 10 éve vár a bírósági ítéletre.
Jelenleg még négy kártérítési peren és egy újabb csalás rendőrségi kihallgatásain kell megjelennie Cininek. Zalatnay jogerős büntető ítélete szerint bűnszövetségben elkövetett, személyére kimondott 120 milliós összegű csalássorozatával 33 embert károsított meg, de az átverteknek külön polgári perben kell kárigényüket kiharcolni. A precedens ítélet szerint ez nem nehéz, ugyanis a büntetőügyben kimondott verdikt a polgári döntés alapja. Kolozsi Sándor több mint egy éve indított polgári pert tíz éve kölcsönadott három milliója miatt, de összesen hat hitelező számít elúszott pénzére. Tíz éve fut a pénze után
 
-"Zalatnay börtönévei előtt, alatt is keresett, sőt most szabadulása után még jobban fut a szekere" - mondja az ítélet után elégedetten a nyertes, aki egy újsághirdetésben figyelt fel az A&M pénzügyi tanácsadó befektetési ajánlatára. F. M., a Zalatnay ügy II. rendű vádlottja vezette az irodát. "Óvatos duhaj vagyok, ezért a Cini-hitelhez fedezetet kértem. Azt mondták, ügyvédi letétbe teszik a 3 milliómat, az a legbiztosabb. G. Mariann, a bűncselekmény I. rendű vádlottja szárazbélyegzős hivatalos dokumentumot készített. Arra hivatkoztak, hogy Zalatnay nagy összeget vár a kész leforgatott tévés anyagaira. Amikor átadtam az akkor vagyonnak számító összeget, Cini hófehér ruhában érkezett testőrök kíséretében. A másik két nővel a szomszédos szobába vonultak, szétosztották a pénzt, Zalatnay 2,4 milliót kapott belőle. Két hónapig rendben megkaptam az általuk felajánlott kamatot, de a harmadikban csökkentett hozamot és hosszabbítást kértek. Karácsony előtt újabb biztosítékként egy Credit-csekket kaptam, amiről kiderült: fedezetlen. Ettől kezdve megszakadt a kapcsolat. A kölcsönöket intéző iroda vezetője, az ügyvéd, Zalatnayval együtt eltűnt, bujdostak. A büntetőügyben könyvvizsgáló és pénzügyi szakértő is megállapította: a Zalatnay csekkjéhez tartozó bankszámla gyakorlatilag üres volt. A művésznő a nyomozást követő két éves bírósági szakban is több mint jómódban élt. Börtönbüntetése kapcsán népszerűbb, mint valaha, tévés szereplés, könyv, cd, koncert, sőt rádió reklámban is hallani. Tőkét kovácsolt abból is, hogy bűncselekményei miatt börtönbe került. Nem csak magam miatt perelem, hanem a több tucatnyi átvert miatt is. Nem a nyolc millió hiányzik, a becsapott hitelezők igazát akarom. Zalatnaynak bőven van bevétele. Kártalanítson!" - magyarázza indulatosan a kedvező ítélet után Kolozsi Sándor.


Alapítvány a Cini-becsapottak számára

Kolozsi Sándor nem tartja meg a pénzt, két millióért olyan orvosi műszert vesz, amire szüksége van a Heim Pál Gyermekkórháznak, de készpénzt már nem ad ki könnyen. " Megmondják milyen életmentő készülékre, vagy eszközre van szükségük 2 milliós összegig, és én magam megveszem, elviszem a kórházba. Hat milliót szánok arra, hogy anyagilag is segítsem azokat, akik az énekesnőnek adott, ám soha vissza nem kapott kölcsön miatt tönkre mentek. Egy alapítványt szeretnék létrehozni Zalatnay új és régi károsultjai javára" - részletezi önzetlen terveit Kolosi, aki elsősorban Zalatnayn akarja behajtani a megítélt összeget, mert az énekesnő használta fel a pénzét.


Nem elég leülni, fizetni is kell

Természetesen egyetlen csaló sem intézheti el azzal, hogy leülte a kiszabott börtönbüntetést, s ezzel elintézettnek tekinti a dolgot. Sokan tennének így, ha a példa révén 120 millió eltüntetésének 2 év könyvtárosos, szabadnapos böri-bünti lenne az ára.

A behajtás sem egyszerű
Dr. Magyar György ügyvéd nyugtázta a várt ítéletet, de nem akar előre inni a medve bőrére, vagyis a nyolc milliót még csak elviekben érezheti ügyfele pénztárcájában. Az ítélet 15 nap múlva jogerőre emelkedik, az ügyvéd szerint más kérdés, hogy jár és más, hogy jut-e? "Az ítélet jogerőre emelkedése után következik a behajtási procedúra. Mivel a három, csalásban bűnösnek kimondott nőt egyetemlegesen kötelezték kártérítésre, így közülük azon hajtjuk be, akin tudjuk" - magyarázza. Az ügyvéd még másik öt Zalatnay-károsult ügyét képviseli a polgári bíróságon, és egy asszonyt, aki újabb csalásért büntetőfeljelentést tett tavaly augusztusban. Ez ügyben hamarosan új vádemelésre lehet számítani.
 
Zalatnay az ítélet után kijelentette, nem fizet, pedig tavaly még peren kívüli egyezséget ajánlott nyilvánosan is. "Csak havi fizetést kapok egy cégtől. A tévés szerződés szerinti pénzt sem én kapom. A ház, amiben lakom kölcsön van, a kocsim is. A ruháim az enyémek és a bútoraim. Hiába is követel rajtam bárki bármennyit. Hiába is nyernek pert, a nincsből nem tudok fizetni! Azt viszont már látom, hogy a törvény szerint minden károsultam ügyében hasonló ítélet lesz. Most is fellebbezünk ugyan, de a csalási ügyben per újrafelvételt indítunk, mert a büntetőügy alapozza meg a mostani kártérítéseket" - mondja az énekesnő. G. Mariann, a hitelt közvetítő iroda jogásza és F. M., a cégvezető, a STOP kérdésére - képesek-e fizetni - szintén azt mondták: nem tudnak, nincs vagyonuk, ingóságuk.

Hajléktalan lett az egyik hitelező


Komjáthyné Erzsike kétszer is öngyilkosságot kísérelt meg. Fia adta Cini kezébe a család spórolt pénzét. 10 éve a 6,8 millióból házat akartak vásárolni az egyik fiuknak. Ezt a pénzt fektették be. Cini antik bútorait adta fedezetül. Nyolc éve végrehajtó akarta lefoglalni a bútorokat, de nem akadtak nyomukra. Állítólag restaurálásra vitték külföldre. "Azóta sem sikerült semmit lefoglalni a művésznőtől, mert nincsen vagyontárgya. Zalatnay köztörvényes bűncselekményért ült, de jobb körülmények közé szabadul, mint amiben én, a károsult, valaha is éltem. El kellett adni a házunkat, eddig szállásért, ételért szolgáltam Svédországban, de megszűnt a munkahelyem, most éppen hajléktalan vagyok"- háborog Erzsike, aki szintén kártérítési pert indított fiával, csakúgy, mint N. R-né, Marika, aki gyermekei nagyanyai örökségét, 5 milliót adott az énekesnőnek. Férje képtelen volt túltenni magát, hogy elúsztatta gyerekei jövőjét, a taníttatásukra szánt pénzt, s felakasztotta magát. Az özvegynek a büntetőügyben 3 milliós kárt állapítottak meg. Most ezt és kamatait várja a pereskedők csoportjának egyikeként.

Cini becsapottja voltam, két évet ültem


F. M., a Cininek hiteleket közvetítő iroda volt tulajdonosa júniusban szabadult. 12 ágyas zárkában, gyilkosok között töltötte büntetését. Nem lett könyvtáros. Mosodában dolgozott. Nincsen munkája, lakása. "Nekem senki nem vett házat, melleket sem kapok ingyen, igaz nem is kell. Hét gyereket neveltem fel. Egyszer sem engedtek szabadságra a börtönből, még karácsonykor sem, amikor édesapám halálos beteg volt. Cini nyilatkozataiban csak az irodára akarja hárítani kártalanítási kötelezettséget, holott ő vitte el és költötte el a milliókat. Nagy árat fizettem, mert ültem én is, de fizetni nem fogok és nem is tudok helyette. Sajnálom a károsultakat, legalább annyira mint magamat" - mondta az asszony, aki szabadulása óta munkanélküli.

stop.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: