2015-02-03 13:30:31• hírek • Szatmár.ro

Alapfokú borismereti tanfolyam indul

A Consult Scolari Egyesület február 23-27 között tartja idei első, a WSET által akkreditált tanfolyamát.

A 2014-ös évben is folytatódnak a különböző szintű borismereti tanfolyamok a Consult Scolari Egyesület szervezésében. A néhány éve elindított minőségi borokat, a bor élvezetét népszerűsítő kurzusokat eleinte csak Szatmárnémetiben szervezték meg, ám ma már az ország számos pontján oktat borismeretet az egyesület WSET (Wine and Spirit Education Trust) által akkreditált oktatója, Szakács-Orha Imre.

A borismereti tanfolyamok híre szájról-szájra terjed, minden esetben a borok iránt érdeklődők sora jelentkezik az oktatásokra.

Szatmárnémetiben február végén lesz a következő, kezdőknek szóló alapszintű borismereti tanfolyam. A február 23-27 között megtartott órákon a résztvevők megismerkedhetnek az ismeretszerző borkóstolás elméletével és technikájával, a szőlőtermesztés, borkészítés alapjaival, borvidékekkel és szőlőfajtákkal, a bor gasztronómiai vonatkozásaival és a bor etikettjével és kultúrájával is. Az oktatásra az egyesület Aurel Vlaicu utca 151 szám alatt található székhelyén kerül sor.

Ez alkalommal a "tanulók" bérmentve részt vehetnek majd a február 26-án megtartandó borbemutatón is. A Consult Scolarinál ugyanis nem csak az isteni nedűk ismeretére és élvezetére tanítják az embereket. A borok szerelmesei rendszeresen részt vehetnek különböző erdélyi-romániai pincészetek bemutatkozóin, borkóstolóin is.

A február végi tanfolyam 16 tanórája alatt az érdeklődők 24 féle bort ízlelnek majd meg, a kurzus végén pedig egy 30 kérdéses teszten adnak számot tudásukból.

Érdeklődni a hamarosan induló alapfokú borismereti tanfolyam kapcsán Szakács-Orha Imrénél lehet a 0751-513-159-es telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: