2013-01-31 14:51:51• hírek • Szatmár.ro

Alapfokú borismereti kurzus indul

A Consult Scolarinál a nagy érdeklődésre való tekintettel újabb borismereti tanfolyamot szerveznek.

Január elején háromnapos borismereti tanfolyam színhelye volt a Consult Scolari Egyesület Aurel Vlaicu utcai székhelye. Ez akkora sikernek örvendett, hogy februárban újabb alapfokú borismereti tanfolyamon vehetnek részt az érdeklődők, melyen megismerkedhetnek a Kárpát-medence szőlőfajtáival, a bor etikettel és kultúrával de nem utolsó sorban a kurzus ideje alatt ötvenféle bort is megkóstolnak. A képzés intenzív lesz, azaz három nap alatt (február 10-12) napi tíz 45 perces órában zajlik majd az oktatás.

A tanfolyam tematikája:

- Az ismeretszerző borkóstolás elmélete és technikája
- A szőlőtermesztés környezeti alapjai
- Szőlőtermesztés, borkészítés
- Borstílusok
- Gasztronómia - bor- ételpárosítás alapjai
- Magyarország borvidékei
- Tokaj
- A Kárpát-medence szőlőfajtái
- Bor etikett és kultúra

A tanfolyamon a magyarországi Borkollégium vezető előadói, nemzetközi borakadémikusok előadásait hallgathatják a leendő borszakértők, az órák és a vizsga is magyar nyelven fog zajlani. A sikeresen vizsgázók egyébként borajánlói diplomát kapnak. Szakács-Orha Imrétől, a Consult Scolari munkatársától megtudtuk, hogy borismereti tanfolyamokat román nyelven is fognak tartani, előreláthatóan a következő évtől kezdődően.

Az alapfokú borismereti kurzus tandíja 600 lej (+TVA). Beiratkozási határidő: február 7, reggel 10 óra. További információkkal a tanfolyam kapcsán Szakács-Orha Imre tud szolgálni az imre.szakacs@consultscolari.ro e-mail címen vagy a +40 751 513 159-es telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: