2018-12-19 13:53:58• hírek • Bede Emőke

Alakul a verseny: komoly cégek érdeklődnek a harmadik híd megvalósítása után

„Nagy örömmel tölt el, hogy olyan dolgokat tudtunk beindítani ebben az évben, melyek régóta, akár évtizedek óta váratnak magukra” –mondta el a szatmári ITV Fogadóóra című műsorában Kereskényi Gábor polgármester, ezt alátámasztandó pedig újabb részleteket árult el a harmadik híd megvalósítására kiírt közbeszerzési eljárással kapcsolatban.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kiírt licit ez év november 27-én jelent a közbeszerzések optimális lebonyolításáért felelős információs rendszer (SICAP) honlapján, a jelentkezők pedig 2019. január 19-ig tehetik meg ajánlataikat. A tenderfüzet összeállításakor a szakemberek a legjobb árajánlat és a minőség összehangolására helyezték a hangsúlyt. Mint azt a polgármester többször is hangsúlyozta, szeretnének egy komoly kivitelezőt találni, aki nem csak hírből ismerni, miként is kell egy ilyen jellegű hidat megépíteni.
 

A közbeszerzési eljárással kapcsolatban Kereskényi a keddi műsorban elmondta, a rendszerben már most egyértelműen látszik, hogy nagyon komoly cégek érdeklődnek a licit iránt, bár neveket a polgármester érthető módon nem közölhetett. „Bízunk abban, hogy jövő évben mindenféleképpen lesz egy olyan kivitelezőnk, aki garanciát fog jelenteni arra, hogy a harmadik híd belátható időn belül és megfelelő minőségben el fog készülni.” Mint kiderült, a kisajátítások is megtörténtek, egyedül a Strand utcában van három kisebb telek, melyek még váratnak magukra ilyen szempontból, viszont ez már nem befolyásolhatja a folyamat további menetét.
 

A beruházás összértéke egyébként 94.003.927 lej, ennek jelentős részét pedig a Helyi Fejlesztési Alap (PNDL) 2014-2020 kiírásának alapjaiból fogják fedezni, amelyet a tavaly decemberben a Regionális Fejlesztési, Közigazgatási és Európai Alapok Minisztériumával (MDRAPFE) aláírt szerződés biztosít. A műszaki terv szerint az új híd négysávos lesz és két tartóoszlop tarja majd feszítőpászmák (acélsodronyok) segítségével. Az autók mellett a gyalogosok és a biciklisek is gond nélkül közlekedhetnek rajta, számukra mind a két oldalon két-két lépcsőt építenek majd. A kivitelezési idő 30 hónap.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: