2016-02-16 15:38:09• hírek • Szatmár.ro

Alakul a szatmárnémeti polgármesterjelöltek névsora

Némi meglepetésre a PSD koalíciós partnere, az UNPR Szatmárnémetiben saját jelöltet indít.

Megállíthatatlanul közeleg a kampányidőszak, a politikai pártok pedig sorra jelentik be jelöltjüket, akit harcba indítanak a polgármesteri tisztségért a június 5-én esedékes választásokon.

Elsőként a szatmárnémeti RMDSZ jelentette be a jelöltjét: a küldöttgyűlés döntése értelmében Kereskényi Gábor jelenlegi parlamenti képviselőt, egykori alpolgármestert, a Szatmárnémeti RMDSZ elnökét indítja a helyhatósági választásokon.

A Német Demokrata Fórum eddig az RMDSZ partnereként indult a helyhatósági választásokon, most azonban Ressler Stefant nevezték meg jelöltjükként a polgármesteri címre. Ennek ellenére a párt még tárgyalásokat folytat az RMDSZ-szel...

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos vezetősége jelentette be nemrég, hogy Szatmárnémetiben Adrian Cozma lesz a polgármesterjelöltjük. A fiatal ügyvéd jelen pillanatban a Szatmár Megyei Tanács tanácsosa.

Némi meglepetésre a polgármesterjelöltek listáját a Haladásért Országos Szövetség - UNPR - jelöltje is bővíteni fogja: a párton belül Ioan Opris és Raul Donca verseng a jelöltségért. Ugyan az UNPR a PDS koalíciós partnere, a helyhatósági választások tekintetében eddig még nem köttetett szövetség köztük.

Izgalmas kérdés, hogy kit indít a jelenlegi polgármester pártja, a PSD harcba. Dorel Coica polgármester egyszer azt mondja, hogy 2016-ig lesz polgármester, máskor 2020-ig tartó tervekről beszél. Mindenesetre ha a szocialisták más jelöltet indítanának, őt már jó ideje be kellett volna mutassák a szatmáriaknak.

Kérdéses Adrian Stef szerepvállalása is az elkövetkezőkben. Néhány hónapja még azt nyilatkozta újságírói kérdésre, hogy csábítja a polgármesteri szék, a legutóbbi megyei tanácsülésen viszont kiderült: tanácselnök szeretne maradni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: