2009-04-22 13:48:27• hírek • Tóth Klarissz

Alakjavító házi praktikák

A divatos és többé kevésbé népszerű, sztárok által is alkalmazott alakjavító sikerkúrákat szinte minden nő kívülről fújja. Nézzük, mit tehetünk testünk karbantartásáért otthon.

A tavaszi és nyári időszakban előtérbe kerül néhány magát kellető testrész, mint például a dekoltázs, a formás popsi vagy a láb. Mielőtt a nagy tavaszi átalakításnak nekivágunk, szerezzünk be néhány olyan bőrtípusunknak megfelelő testápolószert, melyeknek speciális hatóanyagai előkészítik a bőrt, lazítják, puhítják végül pedig erősítik annak kötőszövetét. Ezek lehetnek krémek, fürdőolajok, fürdősók stb. Az említett készítményeken kívül szerezzünk be dörzsölő- és masszírozó kefét vagy kesztyűt. Ha ezek megvannak, máris nekiláthatunk a testkarbantartáshoz. Hetente egy alkalommal mindképpen ajánlott átradírozni az egész testünket, különös figyelmet szentelve az arcunknak. Amennyiben ezt hetente nem tesszük meg, legalább havonta egyszer szánjunk rá némi időt, az eredmény valóban szemmel látható lesz.

A napi tisztálkodást ajánlott váltó zuhanyozással kezdeni és befejezni (felváltva hideg- és meleg vizet engedjünk a testünkre). A hideg víz hatására bőrünk feszesebbé válik, felgyorsul az anyagcsere és a vérkeringés, összehúzódnak a pórusok, ráadásul a mérgező salakanyagok jóval könnyebben kiürülnek a szervezetből.

Az alapvető tisztálkodáson kívül, a masszírozást akár napi rendszerességgel is beiktathatjuk. Bőrünket fürdés előtt, közben vagy azt követően is végigmasszírozhatjuk a masszázskesztyűvel, fordítsunk nagyobb figyelmet a problémás zónákra, mint például a combokra, a hasra és a popsira. A masszázskesztyűs dörzsölés lényege, hogy segítségével eltávolítjuk a felső hámréteget, ezáltal pedig javítjuk az adott testtájak vérkeringését. A masszírozás és dörzsölés segítségével megelőzhetjük a meleg és izzadás hatására jelentkező pattanások kialakulását, eredményeként bőrünk simább, rugalmasabb és bársonyosabb lesz. Ne feledjük, hogy a bőrfeszesítő és narancsbőr elleni készítmények használatát még a strandidény előtt alkalmaznunk kell.

A külső ápoláson kívül ne feledkezzünk meg a belső méregtelenítésről sem. A tavasz kitűnő időszak arra, hogy étrendünkön könnyítsünk, fogyasszunk minél több friss zöldséget és tartózkodójuk több időt a szabadban. Nem drasztikus változásokra kell törekednünk, a lényeg a fokozatosság!

Hetente egy alkalommal az egész testünket ajánlott átradírozni

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: