2019-07-30 11:20:07• hírek • közlemény

Aláírták az újközpont korszerűsítéséről szóló finanszírozási szerződést

Aláírta Szatmárnémeti új központjának korszerűsítéséről szóló finanszírozási szerződést a keddi nap folyamán Kereskényi Gábor polgármester - tájékoztat a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal sajtóosztálya legfrissebb közleményében.

Az európai uniós pályázat összértéke 33.363.982 lej, melynek köszönhetően teljesen új arculatot kap ez a városrész. Egyebek mellett a környezetbe illő kerékpárút, valamint új szökőkút készül majd, a tér pedig úgy lesz kialakítva, hogy az nagyobb rendezvények megszervezésére is alkalmas legyen. Sor kerül a lépcsők, a járdák és a közvilágítás felújítására, és a Batthyányi (C. Coposu) sétányt is modernizálják, így a közel fél évszázada épült városrész új, XXI. századi arculatával a város egyik legszebb kikapcsolódásra alkalmas része lehet.


„Az újközpontban több évtizede nem végeztek rendes felújítást, így az jelenleg nincs a legjobb állapotban. Fekvésének köszönhetően azonban Szatmárnémeti egyik legforgalmasabb és leglátogatottabb része, így itt volt az ideje annak, hogy olyan arculatot adjunk neki, amelyet a szatmáriak megérdemelnek, és amelyre büszkék is. A régi központ korszerűsítésére is sikerült uniós finanszírozást szereznünk, így hamarosan az egész környék olyan lesz majd, amilyennek egy európai város főterének lennie kell”- nyilatkozta a szerződés aláírása után Kereskényi Gábor polgármester.
 

Az eseményen résztvevő Maskulik Csaba városmenedzser elmondta, elkezdték a közbeszerzési eljárásokat is, a tenderfüzetbe pedig olyan feltételeket szabtak meg a leendő kivitelezőnek, amelyek garantálják, hogy csak komoly cégek jelentkezzenek.




 

A kedden aláírttal együtt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a 2019-es évben 47.468.619 lej (10.035.649 euró) értékben kötött finanszírozási szerződést. Többek között uniós forrásokból lesz fedezve öt tömbház (321 apartman) hőszigetelése 2.210.538,59 euró értékben, a 7-es számú óvoda korszerűsítésére pedig 3.648.790 lejt fordítanak. Az utóbbi három évben a polgármesteri hivatal 27 millió euró értékben nyert el európai uniós támogatásokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: